Euro 2020

PORTUGALIA - UCRAINA 0-0 // Și Ronaldo s-a întors ieri la „națională” după 8 luni » Piatov, ”gafeurul” lui Lucescu, l-a exasperat

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 23 martie 2019

Cristiano Ronaldo (34 de ani) și-a pus iar banderola Portugaliei pe braț, după șase meciuri în care a lipsit din cauza scandalului sexual din America, la remiza, 0-0, cu Ucraina. Tot ieri, rivalul lui, Lionel Messi, a avut un comeback de coșmar după 8 luni în „naționala” Argentinei. (Detalii) 

După Mondial, Cristiano Ronaldo i-a cerut lui Fernando Santos să nu-l cheme la meciurile din septembrie, pentru a se dedica total noii echipe, Juventus. Apoi, la începutul toamnei, în plin scandal sexual în Statele Unite, fiind acuzat de viol de Kathryn Mayorga, jucătorul cu cele mai multe selecții și goluri la naționala lusitană le-a spus selecționerului și președintelui federației că nu mai joacă deloc în 2018. Fără el, Portugalia s-a calificat la turneul final al Ligii Națiunilor, câștigând o grupă cu Italia și Polonia.

Vineri, CR7 și-a pus din nou banderola pe braț în asaltul contra Ucrainei. Portughezii au avut 17 șuturi (8 pe poartă) și 18 cornere, căpitanul fiind implicat în cele mai multe acțiuni ofensive pe "Da Luz". S-a opus Piatov, goalkeeperul care a gafat de atâtea ori la Șahtior în partidele lui Mircea Lucescu.

„Piatov a fost monumental. Omul meciului”, a comentat cotidianul Record, în timp ce selecționerul Santos a numărat „patru parade uriașe ale ucraineanului”. Cristiano a tras de șapte ori la poartă. Fără succes. Piatov s-a opus. 

„Cel mai important este să nu ne concentrăm doar pe revenirea lui Cristiano. Cu sau fără el nu am reușit să câștigăm”
Fernando Santos, selecționer Portugalia

155 de meciuri a jucat Ronaldo la "naționala" Portugaliei (record), înscriind 85 de goluri (record)

3 egaluri consecutiveau lusitanii: 0-0 cu Italia, 1-1 cu Polonia și 0-0 cu Ucraina

Júnior Moraes a ratat golul victoriei la debut

Brazilianul Júnior Moraes (Șahtior), fostul golgeter al Gloriei Bistrița, a primit cetățenia ucraineană și a debutat deja la "națională". Vineri, selecționerul Șevcenko a apelat la el cu un sfert de oră înaintea finalului. Și atacantul a avut ocazia meciului la Lisabona, în minutul 85. Dar, după ce Rui Patricio a respins în față mingea șutată de Konoplianka, Morais a tras peste poartă din șase metri.

Vezi și: 

Lionel Messi, revenire de coșmar la națională după 8 luni » Alt eșec și altă accidentare!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.