Liga 1

7 scurte » De ce am ajuns să ne temem de Feroe, cum ascunde Rednic clasamentul și de ce e Lupescu îmbufnat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 26 March 2019

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Mic tratat despre cum să îți bagi singur frica-n sân: se ia o națională de la coada catalogului (Insulele Feroe, să-i zicem), i se pictează mușchi în formă de alibi și i se pronunță numele cu evlavie în conferința de presă. "Nu mai sunt echipe mici!". Autor: Cosmin Contra, cel care ar trebui să fie motivatorul-șef în vestiarul României.

2. Optimiști sau poate doar curioși, românii s-au îngrămădit să vadă debutul cu Suedia: 2,5 milioane de oameni s-au uitat la meci! Foarte puțin sub audiența generată de Franța - Croația, finala ultimului Campionat Mondial.

3. În vreme ce jucători de tipul "dacă talent, ne-a demonstrat orice tuturor" s-au stins deja în anonimat (vezi Gabi Iancu la Călărași), alții fără sclipire, dar muncitori și serioși, se pregătesc să se transfere la Ajax Amsterdam pe 12 milioane de euro. Iar olandezii au mai degrabă șansa de a găsi în Răzvan Marin un nou Chivu sau Lobonț - oameni care și-au lăsat amprenta și în vestiarul echipei, și în conturile clubului - decât un nou Mitea.

4. Când vă simțiți obosiți, gândiți-vă la Gigi Mulțescu, un globe-trotter care nu stă locului nici când se apropie de 70 de ani. Tocmai a preluat-o pe Petrolul, ceea ce înseamnă al 36-lea mandat de antrenor în 30 de ani de maraton!

5. Eternul târg de fotbaliști care a fost Dinamo în ultimele 5 luni, cu 15 fotbaliști dați afară și alți 15 aduși în loc, intră în prelungiri. Rednic tot testează, caută, transferă, concediază, măsoară, taie, promite. Gata, titlul e după colț, la anul va fi spectacol! Totuși, un pic de atenție la clasament n-ar strica: Dinamo e la doar 2 puncte de barajul pentru retrogradare. Iar Negoiță nu pare tocmai încântat de vânzoleala continuă din lot (detalii - AICI).

Plus două recomandări: 

1. Un model interesant descoperit de GSP în Suedia. Cea mai mare academie din Europa, cu 4.000 de juniori și 250 de echipe, își selectează o bună parte din antrenori chiar din rândul părinților. Reportajul semnat de Justin Gafiuc - AICI.

2. Cristi Geambașu amendează oftica lui Ionuț Lupescu, supărat pe România în general și pe fotbalul românesc în particular. "Poate că totuşi nu este patetic să ţii cu naţionala ţării tale". Comentariul integral - AICI. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.