Tenis

SIMONA HALEP - QIANG WANG 6-4, 7-5 // Florin Segărceanu a dezvăluit cel mai mare defect al Simonei: „I-am spus și eu că trebuie să-și tempereze momentele”

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 martie 2019

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de FED Cup a României, a vorbit despre cel mai mare defect al Simonei Halep (27 de ani, 3 WTA), după calificarea în semifinale la Miami obținută în fața chinezoaicei Qiang Wang (27 de ani, 18 WTA), scor 6-4, 7-5.

„Îl apreciez pe domnul Cristian Tudor Popescu, pentru că e pertinent în tot ce zice, dar cred că a dramatizat când a vorbit despre reacțiile Simonei. Pe Simona trebuie s-o iei așa cum este. Simona are o refulare în aceste momente. Trebuie s-o accepți și să-i spui ceva pentru a o ajuta. Cine o cunoaște pe Simona și vrea să-i fie alături, trebuie s-o accepte așa și să-i transmită ceva pozitiv.

Meciul n-a fost unul ieșit din comun. Știam că totul depinde de ea. Se întâmplă uneori ca Simona să se grăbească. I-am spus și eu, recunoaște și ea că trebuie să-și tempereze momentele. Se întâmplă uneori să nu poată face asta. Important e că a reușit să revină de la 1-5. În ultimele meciuri are un record senzațional de a reveni și a câștiga în 3 seturi.

Eu cred că Simona e la un nivel ridicat din punct de vedere al încrederii. Ea a acumulat multă experiență. În momentul de față, cred că e la nivel maxim din punct de vedere al experienței. Mai are nevoie de încredere pentru a ajunge la nivelul avut la Roland Garros 2018. Un titlu la Miami ar conta foarte mult pentru ea. Mai mult ca sigur, Simona e cea mai constantă jucătoare din lume”, a declarat Segărceanu la TV Digi Sport.

„Ce a făcut în această seară Simona sper să nu mai repete. Ea așteaptă ca staff-ul să fie galeria ei? E o greșeală de abordare. Simona se poate uita la domnul Stere Halep, care a aplaudat încontinuu, se poate uita la ceilalți suporteri. Ea le spune celor de pe banca tehnică, cu substratul «Domne, eu vă plătesc». Adică ce sunt ei, aplaudaci? Nu e cazul ca Simona să aștepte aplauze de la antrenorul ei. Simona nu are dreptate”
Cristian Tudor Popescu

vezi și:

Halep, nervi de oțel! A revenit FANTASTIC și e la un singur meci de locul 1 WTA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.