Liga 1

De ce sunt importante dezvăluirile lui Dinu? CFR Cluj făcea același lucru pentru care era condamnat Gigi Becali!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 29 martie 2019

Cornel Dinu a povestit la GSP LIVE cum Dinamo a primit bani de la CFR Cluj, 400.000 de euro, pentru a o bate pe Steaua în 2007, an în care clujenii au câștigat campionatul.

Meciul la care face referire Cornel Dinu s-a jucat în 4 mai 2008, pe finalul sezonului când Steaua și CFR mergeau cap la cap. Dinamo s-a impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Ionel Dănciulescu și Florin Bratu, respectiv Sorin Ghionea.

Partida s-a jucat în etapa 33, penultima, iar datorită victoriei, CFR Cluj a devenit favorită la titlu. Pe care și l-a și adjudecat, cu o victorie în ultima etapă, cu U Cluj.

De ce e important?

Gigi Becali a fost condamnat în dosarul Valiza pentru exact aceeași speță pe care o dezvăluie Cornel Dinu cu CFR-ul. Becali a fost condamnat la 3 ani de pușcărie cu executare, fiindcă a alergat cu o valiză de bani ca să îi „premieze” pe cei de la U Cluj, în ultima etapă, în speranța că o va împiedica pe CFR Cluj să ia titlul.

Practic, cu o singură etapă înainte, CFR Cluj apela la exact aceeași practică, însă cazul nu a fost făcut niciodată public până azi. Conducerea CFR-ului era formată atunci din Iuliu Mureșn, președinte, și Arpad Paszkany, finanțator.

Dinu spune că a fost sunat de George Maior, pe atunci director al SRI, ca Dinamo să își apere corect șansele contra Stelei. În paralel, CFR trimitea bani la București, iar conform spuselor lui Dinu, procurorii erau pregătiți în stadion să efectueze arestări.

În același an, 2008, finanțatorul Arpad Paszkany, de la CFR Cluj, a donat un milion de lei pentru campania electorală a partidului de guvernământ, PDL. Cu un an înainte, Paszkany îi scrisese personal președintelui Băsescu un memoriu pe care acesta i l-a înmânat mai departe Laurei Codruța Kovesi, șefa Parchetului General.

Citește și:

VIDEO Dinu dezvăluie blatul făcut de Borcea la Dinamo: „A trecut peste mine și Lupescu”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.