Tenis

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 5-7, 1-6 // Declarație cu impact a Martinei Navratilova despre Halep: „Suferă de sindromul impostorului” » La ce se referă marea campioană

Simona Halep - Karolina Pliskova // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 29 martie 2019

Simona Halep, 27 de ani, 3 WTA, a ratat șansa de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA, fiind învinsă în semifinalele de la Miami de Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA), scor 5-7, 1-6.

Pe parcursul meciului, în timp ce comenta partida la televiziunea BT Sport, legendara fostă tenismenă Martina Navratilova, 62 de ani, a încercat să găsească explicații pentru căderea Simonei, care a condus cu 5-3 în primul set, dar a cedat inexplicabil inițiativa și a pierdut manșa inaugurală cu 5-7.

„Suferă de sindromul impostorului, chiar dacă a câştigat un turneu de Grand Slam şi a fost numărul 1 WTA”, a spus aceasta.

Ce este sindromul impostorului? 

În tratatele de psihologie modernă, sindromul impostorului este definit drept tendința care îi determină pe oameni să creadă că nu sunt buni la ceea ce fac atunci când vine vorba de profesia lor.

Conform eva.ro, sindromul îi forțează pe indivizi să se simtă anxioși, nesiguri și să nu aibă încredere în propriile calități. 

Vezi și: Controversa creată de un jurnalist de la New York Times după meciul Simonei Halep: „E aproape de o înfrângere sigură. Ar trebui să ia în calcul să renunțe?”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.