Liga 1

"Ce-ai făcut, Tudor?"

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  luni, 03 martie 2008

Arbitrul a stricat meciul, refuzîndu-le clujenilor un penalty şi jumătate

Andone şi jucătorii lui au invadat terenul pentru a-i cere socoteală "centralului" imediat după fluierul de final. Ce a provocat furia vişiniilor? Alexandru Tudor a greşit la cea mai importantă decizie pe care a luat-o aseară. Arbitrul a lăsat jocul să continue într-o fază în care se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru CFR, la scorul de 2-1 pentru Steaua. Semedo a scăpat spre poarta gazdelor şi a fost oprit prin fault de Zapata (minutul 58). Portarul a plonjat la picioarele portughezului, pe care l-a blocat fără să atingă mingea.


Tudor a mai avut bătăi de cap peste numai 10 de minute. Pepe Moreno l-a atacat din spate pe Cadu, în careu, dar "centralul" nu a intervenit nici de această dată. Reluările TV nu elucidează în totalitate faza, dar se observă că mijlocaşul Stelei deviază mingea înainte de a-l dezechilibra pe argentinian. Ion Crăciunescu a spus la Kanal D că şi la această fază trebuia arătat punctul de la 11 metri: "N-ai cum să joci întîi mingea dacă intri din spate, a fost fault!".


Steliştii au protestat şi ei spre final, solicitînd eliminarea lui Fabbiani, care i-a aplicat o lovitură cu cotul lui Goian într-un moment în care jocul era oprit. Vîrful Clujului avea deja un cartonaş galben! Gigi Becali a făcut abstracţie de această situaţie şi l-a complimentat după meci pe Tudor: "Îl felicit! A fost primul arbitru care a sesizat că Fabbiani joacă dur şi a dictat fault la intervenţiile lui".


"A fost viciere de rezultat! Penalty clar şi la Semedo, şi la Cadu, dar Tudor nu a văzut. Îl acuz pe Nica. El le-a văzut pe amîndouă, dar nu i le-a semnalat !"
Ioan Andone

"Am avut două penalty-uri clare! La faultul asupra lui Semedo, Zapata trebuia eliminat! Cred că o să-mi dau demisia, Steaua şi-a pus tot arsenalul în joc. Se apasă deja pe butoane"
Iuliu Mureşan

"Cei de la CFR au primit penalty-uri acordate cu uşurinţă în multe meciuri, probabil că s-au obişnuit aşa"
Marius Lăcătuş

"Clujenii ar trebui să privească încă o dată tot meciul şi să vadă şi cotul aplicat de Fabbiani lui Goian, nu numai penaltyuri"
Mirel Rădoi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.