FCSB - CSU Craiova. Helmuth Duckadam e stelist, Gică Craioveanu e important pentru istoria fotbalului din Craiova și e fan CSU. Ei doi se ceartă înaintea derby-ului și pentru că trebuie să reprezinte cluburile, să-și justifice salariile.
- FCSB - CRAIOVA e azi, 20:30, pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Sport și liveTEXT pe GSP.ro
"Cine e Craiova, până la urmă?", a întrebat Duckadam la ProX. "Domnule Duckadam, legendo, vă respectăm pentru ce ați făcut, dar noi am pus România pe harta fotbalului din Europa!", i-a răspuns Craioveanu pe Facebook.
Gică s-a simțit dator să vină cu o replică și pentru că e unul dintre fotbaliștii emblematici din istoria Universității Craiova, măcar din istoria de după Revoluție a formației, dar și ca dintr-o sarcină de serviciu.
La fel e și pentru Helmuth. Când Becali nu-l acuză pe Rotaru, conducătorul Craiovei, ies la ceartă Craioveanu și Duckadam, simbolurile angajate și plătite să reprezinte imaginea cluburilor.
Arma anti-CSA
Portarul fantastic de la Sevilla câștigă 2.500 de euro lunar la FCSB. E "președinte de imagine", o denumire ciudată pentru jobul pe care-l face. Duckadam apără interesele noii Steaua în emisiuni TV și la diverse evenimente la care mai participă. Loialitatea lui e importantă pentru Becali, în condițiile în care gloriile steliste, cu excepția celor post-2003, sunt mai degrabă pentru CSA Steaua, formația înființată în urmă cu un an și jumătate sub "umbrela" Ministerului Apărării.
Pițurcă, Tudorel Stoica, Bumbescu, Iovan pretind că Armata are și acum adevărata echipă Steaua, Gigi contraatacă datorită colaborării lui Duckadam și grație opiniei lui Ilie Dumitrescu, singurul fotbalist din perioada de aur a roș-albaștrilor care ține cu FCSB.
Salariu dublu și bilete de avion
Craioveanu nu a marcat istoria fotbalului, precum Duckadam, însă a fost golgeter al campionatului în anii '90 și apoi și-a continuat cariera cu succes în prima ligă spaniolă, la Sociedad, la Villarreal și la Getafe.
El s-a stabilit în Spania și a acceptat să devină "insigna" clubului pe care l-au fondat Mihai Rotaru, Pavel Badea și Primăria Craiova, în schimbul a 5.000 de euro pe lună. Noua Știința îi mai achită și câteva bilete de avion Spania-România.
Spre deosebire de situația în care se găsește Duckadam, rupt de echipă, Craioveanu e consultat în problemele concrete, la zi, ale clubului și sugerează soluții inclusiv pentru campania de transferuri.
Sarcina principală rămâne: fiecare trebuie să susțină că FCSB e Steaua, iar CSU e Știința.
Duckadam, 59 de ani, a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, în '86, după lovituri de departajare în finala cu Barcelona
Craioveanu, 51 de ani, are un titlu de campion cu Craiova, în 1991, și două Cupe ale României, în 1991 și în 1993
Ce comentarii a mai avut Duckadam
- "Demersul Craiovei, memoriul legat de împrumutul Stelei către Astra, e deranjant și jenant. Cred că e o dorință mare de răzbunare în lotul nostru după un asemenea gest al oltenilor"
- "Să ne gândim puțin cum și-a bătut Craiova joc de competiție în urmă cu două sezoane, când a folosit rezervele rezervelor într-un meci cu Viitorul, ca să piardă!"
Ce a mai spus Craioveanu
- "Suporterii Universității țin vii toate stadioanele din România, vă rog să-i respectați, domnule Duckadam! E a doua oară când ne atacați, e prea mult deja!"
- "Craiova s-a bătut cu voi în toată viața ei! D-aia e deranjant să întrebați «Cine e Craiova?». Noi am pus România pe harta fotbalului din Europa, legendo!"
"Duckadam și Craioveanu își apără cluburile. Legat de memoriul Craiovei după Astra-FCSB, demersul FCSB-ului când a atacat la TAS titlul pe care-l câștigase Viitorul nu a fost rușinos?"
Gabi Balint, la TV Digi Sport
{{text}}