Liga 1

7 scurte » De ce a pierdut Craiova? Ce vor arbitrii? Sunt cărțile făcute pentru CFR?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 01 April 2019

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. În derby-ul etapei de play-off, Craiova a adus la București o galerie admirabilă și o echipă subminată de propriii jucători și/sau de Mangia. FCSB a adus în tribune vreo 18.000 de oameni care se simt în continuare steliști și pe teren mai mult curaj decât ne așteptam de la Teja. Arbitrii au adus același gust amar ca-ntotdeauna și au redeschis drumul teoriilor conspiraționiste cu „toate sforile se trag pentru CFR”.

2. Aparent fără nicio legătură, să ne amintim că serviciile secrete veghează mereu asupra fotbalului nostru. Iată, grație dezvăluirilor recente de la GSP LIVE (detalii), acum putem vedea într-o altă lumină celebrul „Caz Valiza”, din 2007. Pe scurt: șeful SRI i-a avertizat atunci pe dinamoviști să tragă tare cu Steaua, apoi CFR i-a răsplătit pe „câini” cu 400.000 de euro. După o săptămână, oamenii Stelei au fost arestați la Cluj. Pe ei nu i-a avertizat nimeni înainte de a încerca să folosească aceeași rețetă, adică să premieze o echipă ca să joace pe bune. Ulterior, Becali a luat 3 ani cu executare. Cum s-ar zice, unii sunt mai egali decât alții

3. FCSB o împrumută pe Astra cu câteva sute de mii de euro, apoi o bate lejer, prietenește, corespunzător. FRF trebuie acum să judece eventualul conflict de interese. Dar Federația e finanțată de o companie de betting care este în același timp, deși prin branduri diferite, sponsor și la Petrolul, și la U Cluj, colege de competiție și surori de top-management. Cum ieșim din aceasă dilemă?

4. Haterii: „Halep nu face nimic pentru România, joacă pentru ea și pentru conturile ei”. Realitatea: Simona Halep a donat 30.000 de euro pentru organizarea unei competiții de gimnastică la București.

5. Un nou vot cu greutate în dezbaterea despre „Cine e mai mare: Pelé sau Messi?”. Cornel Dinu, fost adversar al Perlei Negre la Mondialul din '70, spune că „dacă l-am duce pe Messi în timpurile lui Pele, ar fi mult peste brazilian”.

Plus două recomandări:

1. Duckadam împlinește 60 de ani, iar Gazeta îi dedică un supliment special în ediția tipărită de azi. O reverență obligatorie în fața celui care a profitat de un moment de geniu și a devenit aproape un brand de țară. E vinovat pentru apariția multor generații de steliști, în mănușile lui e mai multă legendă decât în unele medalii olimpice.

 

2. Și ca să ne meargă bine toată săptămâna, haideți să punem pe repeat bijuteria asta a lui Robert Moldoveanu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.