Liga 1

Vocea peluzei » FCSB - CS U Craiova 3-2 analizat de fanul oltean Florin Jianu: „Mangia ne-a arătat că are umor, apărându-se cu Acka și Donkor. A dat shut down Olteniei”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 aprilie 2019

Când Știința, pentru a dribla Balșul, pleacă în Capitală cu trenul și nu dă mai mult de trei goluri se întoarce acasă fără puncte.

Meciul începe senzațional, cu aproape 4.000 de olteni cântând ,,O iubire alb-albastră”, un cor fantastic ce domină acustic arena.

La 250 de kilometri de Craiova, galeria Universității Craiova se aude la fel de bine ca pe ,,Oblemenco”. În sectorul oaspeților sunt mai multe steaguri, mai multe glasuri, mai multe fulare decât în restul stadionului.
Sunt deja ani buni de când oltenii joacă pe Arena Natională cu aceeași echipă a lui Becali dar Steaua lipsește din tribune.

Un banner al fanilor bucureșteni ne spune că Gică Craioveanu este prea mic pentru Duckadam.

Așa e frumos, când intri în casa omului să înceapă cu o glumă.

Începe și meciul iar Mangia ne arată că are și el umor, apărându-se cu Acka în centru și Donkor în dreapta.

Defensiva olteană este ,,admirabilă, sublimă”, ar fi spus nenea Iancu. Fiecare acțiune ofensivă a roș-albaștrilor pare că poate fi terminată cu mingea în plasă.

Înscriu doar Hora, Man și Gnohere, asistați de Acka și Donkor din iarbă și de mister Mangia de lângă banca tehnică. Fără reacție (titularizarea ivorianului plecat nu demult cu scandal de la Craiova este un mister al lui mister Mangia), italianul dă shut down Olteniei prin introducerea lui Bic.

Meci slab, în ciuda tabelei, cu două apărări de play-out, al treilea 3-2 administrat sec de Teja lui mister Mangia, lombardul ce se alintă încă gândindu-se că ne-a adus primul trofeu după o secetă de 25 de ani, arbitraj la nivelul celor două apărări, victorie meritată pentru echipa domnului George Becali.

Titlul este departe, atât de departe pe cât este Băileștiul nostru de Lombardia lui Devis.

Înainte de plecarea spre Craiova, în timp ce jurnaliștii așteptau probabil la iesirea din stadion pe fostul deținut ce a distrus spiritul Stelei, galeria Științei cânta cu favoriții învinși, iar în urma celor 4.000 (când oare a mai deplasat un oraș un așa grup în campionatul nostru în ultimii mulți ani?) rămâne o întrebare: care dintre cele două combatante are probleme de identitate?

Vocea peluzei este un proiect GSP.ro pentru play-off » Un ceferist, un stelist și un oltean scriu “cu fularul de gât” pentru favoritele la titlu

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.