Palmaresul lui Dinamo este deținut de Nicolae Badea, dar Ionuț Negoiță îl poate utiliza pe o perioadă nelimitată printr-un artificiu juridic, indiferent dacă primul acceptă sau nu acest lucru.
Cine cumpără Dinamo de la Ionuț Negoiță nu achiziționează și cel mai important element: palmaresul istoric! Afaceristul de la RIN are drept de folosință pe perioadă nelimitată, iar acest drept se va transmite oricui va lua clubul de la Negoiță. Brandul Dinamo este deținut în acest moment de Nicolae Badea, prin intermediul vechii societăți pe care activa echipa de fotbal, ASC Dinamo.
Cu mult timp înainte de a exista ideea vânzării lui Dinamo, Badea a făcut un artificiu. Pentru a scăpa de datorii, a înființat o nouă societate, FC Dinamo 1948, deținută acum de Negoiță. Badea a trecut în actul constitutiv al noii societăți dreptul de utilizare nelimitată a brandului deținut de ASC Dinamo. Planul era ca vechea societate să fie ținută în insolvență, iar noua societate să profite de palmares și să fie imaculată din punctul de vedere al datoriilor. Odată cu vânzarea, de acest drept s-a folosit Negoiță.
7%este procentul de acțiuni pe care Badea îl mai are din societatea patronată de Negoiță
Ce vinde, de fapt, Negoiță?
Ionuț Negoiță deține în acest moment lotul de jucători, cotat la 7,1 milioane de euro, baza de pregătire de la Săftica și autocarul echipei. Interesant este că o mare porțiune din baza de pregătire a fost înstrăinată de acționar în 2014, chiar înainte de intrarea în insolvență, pentru a exista cât mai puține active cu care să fie plătiți creditorii. Parcela de teren de la intrarea în bază și până la cantonamentul jucătorilor a fost vândută unei societăți din grupul RIN, așa cum Gazeta scria atunci. Acesta este și motivul pentru care, acum, Negoiță și oamenii săi sunt anchetați într-un proces de bancrută frauduloasă.
Și la Dinamo există un "Vasi"
Dinamo este în aceeași situație în care s-a aflat, mulți ani, și FCSB. Patronul Gigi Becali a folosit ani de zile acționari-paravan, pentru a fi protejat de anumite probleme judiciare. În acte, patron era nepotul latifundiarului, Vasile Geambazi. La Dinamo, Negoiță a trecut pachetul majoritar de acțiuni pe numele lui George Drăghia (foto).
Acesta este un anonim care lucrează alături de soția sa într-un coafor amplasat la parterul hotelului RIN Grand din Vitan-Bârzești. O firmă-fantomă a fost înființată cu câteva zile înainte de a vira în conturile lui Nicolae Badea banii aferenți datoriei de 2.000.000 de euro.
Badea amenință cu promovarea
De-a lungul timpului, Nicolae Badea și Ionuț Negoiță au avut multe șicane pentru că ultimul a amânat o datorie de 2.000.000 de euro încă din 2013, de când Badea i-a vândut clubul. Întâmplător sau nu, Nicolae Badea a înființat un nou club Dinamo care activează în liga a patra, echipa încercând să promoveze. În acest moment trupa este pe locul 3, cu șanse reale să ajungă în cel de-al treilea eșalon. Ipotetic, dacă echipa va continua pe această linie, s-ar putea ajunge ca în Liga 1 să existe două Dinamo, ambele cu drept de folosință a brandului cu tot ce înseamnă stemă, culori și palmares. Situație care ar putea complica lucrurile pentru cel care va cumpăra de la Negoiță.
{{text}}