7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.
Cinci comentarii:
1. O comparație între două derby-uri recente și identice ne arată că mult-lăudatul fotbal din Arabia Saudită nu prea e peste Liga 1, așa cum ne tot spun ai noștri de acolo. Saudiții toacă sute de milioane de euro pe transferuri sau salarii ca să fie egalii noștri. Adică plătesc pentru un Ferrari, dar merg tot cu Loganul.
2. Pe Cristi Borcea l-a luat iar inima. Ieri a cerut să fie transferat repede din celulă la spital, la cardiologie, chiar în ziua în care era așteptat la tribunal să dea declarații în al nu știu câtelea dosar în care e implicat. Fără să-i desconsider sau să-i neg suferința, mă chinuie totuși o întrebare: nu l-a înțepat deloc inima când își furișa mâna în buzunarele Statului ori ale clubului Dinamo?
3. Statisticile au darul de a pune ordine în impresiile subiective. Dan Petrescu, "regele meciurilor câștigate la limită", a rămas fără coroana pe care i-o dădusem din greșeală. Cifrele arată că, de fapt, Hagi este antrenorul cu cele mai multe victorii la un singur gol diferență! 55% Petrescu - 61,2% Hagi. O nouă provocare pentru statisticieni: cum ne demonstrați că Dan Petrescu nu e lider la capitolul "meciuri urâte"?
4. Arad - București - Arabia Saudită - București - Constanța - Arad - Milano - Arabia Saudită - Bruxelles - Arabia Saudită - Praga - Arad - București. Acesta a fost traseul lui Ovidiu Hațegan în doar 30 de zile. Zeci de mii de kilometri, zeci de ore pe drumuri, 8 meciuri arbitrate, 40.000 de euro câștig. Pierdere? Credibilitatea pe plan intern. Când îți iei 3-4 joburi, nu mai ai timp de odihnă și e inevitabil că vei da chix la un moment dat. La fel ca și ceilalți din brigada lui, alături de care a șifonat derbyul FCSB - Craiova.
5. În Germania avem prima femeie antrenor la echipă de bărbați (detalii aici). Și o poveste de la noi, cu o femeie din industrie care tot încearcă să scape de avansurile fotbaliștilor (detalii aici).
Plus două recomandări:
1. Controversa pe Craiova: ar trebui să joace pe bune și să-și dea viața cu CFR? Sau să facă pe placul suporterilor și să nu o transforme pe FCSB în favorită la titlu? Argumentele lui Dan Udrea și Remus Răureanu - aici.
2. O analiză dureroasă, despre cât de mici sunt șansele pentru echipele noastre să prindă Liga Campionilor la vară, pe larg aici. Plus o observație interesantă: în 1990, Steaua era pe locul 6 în topul european al coeficienților! Peste Barcelona, Inter, Milan, Atletico, Liverpool sau Ajax.
{{text}}