Liga 1

Suporterii Petrolului sunt furioși: "Nu primiți Steaua în casa noastră!" 

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  sâmbătă, 06 aprilie 2019

Suporterii Petrolului au răbufnit după ce Gazeta a dezvăluit că FCSB a solicitat Primăriei din Ploiești să joace meciurile din cupele europene pe "Ilie Oană".

FCSB nu e dorită la Ploiești! Imediat după ce GSP.ro a publicat informația că vicecampioana dorește să dispute meciurile din cupele europene, din vară, pe stadionul "Ilie Oană" fiindcă Arena Națională va fi indisponibilă din cauza concertelor lui Ed Sheeran (3 iulie) și Metallica (14 august), în mediul on-line ultrașii Petrolului au luat atitudine. Aceștia s-au arătat revoltați de posibilitatea ca FCSB să folosească arena echipei lor drept stadion de casă.

Cum proprietarul e Primăria, suporterii au lansat sute de mesaje la adresa administrației locale și i-au implorat pe edili să refuze solicitarea clubului lui Gigi Becali. "Nu primiți Steaua în casa noastră!" a fost una dintre lozincile cel mai des folosite de fani în a-și striga revolta că una dintre rivalele tradiționale ar putea beneficia de sprijin pentru a-și susține jocurile chiar la Ploiești.

Indiferent dacă va ieși sau nu campioană, FCSB va juca încă din primul tur preliminar al cupelor europene. Cum acest lucru se va produce pe 10 sau 11 iulie, roș-albaștrii nu vor putea disputa pe Arena Națională jocurile de acasă din primele 3 tururi și au șanse infime să beneficieze de arenă chiar și în play-off. Practic, toate confruntările vor avea loc pe alt stadion, iar dacă Primăria din Ploiești va răspunde afirmativ la ceea ce a solicitat FCSB, atunci aceasta va anunța UEFA că stadion propriu va fi "Ilie Oană". 

Postările de ieri ale fanilor Petrolului

  • "Ploiești, oraș anti-Steaua!"
  • "Fără oi în templul nostru"
  • "Să joace la Chiajna, nu au ce căuta aici"
  • "Să joace pe câmpurile din Pipera"
  • "Mai bine încearcă la Giurgiu, la blatiști"
  • "Le așteptăm «ultrașii» cu mare drag"
  • "Nu aici! Să se ducă la Clinceni"
  • "Au cei mai mulți bani din România și n-au stadion"
  • "N-au ce căuta pe teritoriul nostru"
  • "Lupii au alergie la oi"

Victima unor violențe grave

În urmă cu 7 ani și jumătate, în timpul unui meci Petrolul - FCSB, un ultras al formației gazdă a pătruns pe teren, prin spatele porții echipei roș-albastre. Galamaz, care evolua la FCSB atunci, nu l-a observat pe respectivul fan, care i-a aplicat fundașului o lovitură violentă cu pumnul în față. Galamaz s-a prăbușit, iar Martinovici a sărit cu picioarele pe ultras. Galamaz a avut nevoie să fie transportat la spital și a suportat o fractură de os zigomatic. 

2011e anul în care a fost inaugurată arena "Ilie Oană" din Ploiești, cu o capacitate de 15.500 de locuri

Citește și:


EXCLUSIV FCSB se mută din nou din București! Gigi Becali alege stadionul unei mari rivale și poate ieși cu scântei! Discurs emoționant al Simonei Halep la festivitat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.