Liga 1

FCSB - SEPSI // Eugen Neagoe joacă la zero » N-a bătut-o pe FCSB în deplasare și nici nu i-a dat gol!

Eugen Neagoe a preluat-o pe Sepsi în noiembrie 2017 FOTO Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  duminică, 07 aprilie 2019

De când a debutat în antrenorat, actualul tehnician al lui Sepsi nu doar că n-a bătut-o niciodată pe FCSB în deplasare, dar echipele lui nici măcar n-au înscris vreun gol.

  • FCSB - SEPSI e luni de la 21:00, pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport, Look Sport și liveTEXT pe GSP.ro

Sepsi vine în postura de victimă sigură la București, pentru meciul de luni, cu FCSB. Echipa din Sf. Gheorghe a pierdut ambele confruntări disputate până acum pe Arena Națională cu gruparea roș-albastră, iar antrenorul covăsnenilor are un CV de coșmar atunci când a întâlnit-o FCSB în deplasare. În mai bine de un deceniu ca tehnician, Eugen Neagoe a "evoluat" de 5 ori pe terenul actualei vicecampioane. 

Rezultatele? Niciodată n-a câștigat, iar echipele pe care le-a condus nici măcar n-au înscris vreun gol. Totuși, cu Pandurii a bifat două remize, în 2007 și 2008. În rest, înfrângeri pe linie, la zero!

FCSB este echipa împotriva căreia Neagoe are unul dintre cele mai slabe rezultate atunci când a jucat având calitatea de oaspete.

De fapt, în întreaga lui carieră de antrenor, Neagoe are un singur succes cu clubul lui Becali. Chiar partida din returul actualului sezon regulat, când Sepsi s-a impus cu 4-2.

35%e procentajul victoriilor obținute de Neagoe în meciurile disputate ca antrenor în Liga 1, dintre actualii tehnicieni doar Stoican, Enache, Alexa și Falub au un randament mai scăzut

166de partide a disputat Neagoe ca "principal" în Liga 1, e pe locul 4, după Rednic (317), Dan Petrescu (198) și Hagi (183)

53,7% este media posesiei înregistrată de FCSB în primele 3 runde din play-off, cea mai bună dintre cele 6 competitoare. Sepsi ocupă locul 3 în această ierarhie, cu 51%

2019 de coșmar

Dacă în primele 21 de etape, Sepsi a fost revelația campionatului, cu un parcurs formidabil, în acest an echipa s-a prăbușit. În cele 8 etape disputate deja a reușit un singur succes, 1-0 în deplasare cu Gaz Metan, într-un joc în care arbitrul Istvan Kovacs a viciat rezultatul: nu a acordat un penalty clar în favoarea gazdelor. Sepsi a pierdut în 2019 și calificarea mai departe în semifinalele Cupei României, 0-1 pe teren propriu cu CFR Cluj.

Duel cu greutate

Cu un fizic impunător, Harlem Gnohere este unul dintre cei mai puternici atacanţi din campionatul intern. Vârful bucureştenilor va da însă peste un jucător de calibrul său, Ousmane Viera, astfel că duelul dintre cei doi se anunţă a fi unul foarte interesant. Gnohere are 114 meciuri în Liga 1 cu Dinamo și FCSB și a reușit să înscrie de 50 de ori. Viera (CFR Cluj, Curtea de Argeş, Pandurii și Sepsi) are 174 meciuri și doar 8 goluri.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.