Liga 1

FCSB // Devine Liga Becali! Gigi, la un pas să controleze din nou două cluburi din Liga 1!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  luni, 08 aprilie 2019

Gigi Becali e pe cale să dețină iar două cluburi din primul eșalon, la 12 ani de la dezastrul cu Gloria Buzău. „Satelitul” Academica Clinceni e lider în Liga 2, cu cinci puncte peste locul de baraj. 

„Cazul Astra”, adversarul care îi era dator lui Becali la ora meciului cu FCSB, nu e cel mai ciudat din campionatul românesc.

Se pregătește învierea unui scenariu din urmă cu 12 ani: Gigi să finanțeze două cluburi din aceeași competiție. Pe Astra doar a împrumutat-o, FC Clinceni chiar este echipa lui!

Și e favorită la promovarea din liga a doua, se îngroașă gluma la care râdeau concurentele cu istorii mai importante. Clinceni a câștigat ieri derby-ul Ilfovului, cu Snagov, și a profitat de accidentul lui U Cluj, învinsă acasă de Mioveni.

E lider detașat

Trupa pe care o conduce Ilie Poenaru, fostul fundaș stânga de la Poli Timișoara, e pe primul loc în „B”. Promovează primele două, iar a treia participă la un baraj cu antepenultima clasată din prima ligă.

Clinceniul are 5 puncte peste locul de baraj și 7 puncte mai mult decât are a patra clasată. Au mai rămas de disputat zece etape și „satelitul” lui Becali ar trebui să se prăbușească, să piardă multe puncte ca să nu mai prindă nici măcar barajul.

Vezi aici clasamentul actualizat din liga secundă

Regulamentul nu împiedică

Echipe-satelit există și în alte țări și nu au dreptul să progreseze în eșaloanele în care se află cluburile principale. E valabilă regula și în România, adică FCSB II n-ar putea să evolueze în primul eșalon.

Nu e și FC Clinceni în situația asta, pentru că e vorba despre un „satelit” neoficial. Liderul din „B” e finanțat și condus de Vasile Geambazi, nepotul lui Becali. Gigi nu s-a ascuns, a recunoscut că e echipa lui, când campionatul abia începuse:

„O să le dau cu Clinceniul în cap tuturor, să se convingă toți cei care spun că nu mă pricep eu la fotbal!”.

Dacă ilfovenii nu regresează brusc, de la vară vor exista partide în Liga 1 între Becali 1 și Becali 2, FCSB-Clinceni. 

În 2007-2008 a ieșit rău

N-ar fi prima oară când Becali ar deține două echipe din același campionat. În 2008 avea Steaua și Gloria Buzău. La Buzău era patron Constantin Bucur, teoretic.

„Dar era echipa mea, eu plăteam salariile”, avea să recunoască Gigi după câțiva ani. Legătura care sfida regulile normale dintr-o competiție nici măcar nu i-a folosit lui Becali. Gloria a remizat acasă cu FCSB, 1-1, și a ajutat-o pe CFR să devină campioană. Roș-albaștrii au condus, dar a egalat spre final Romeo Bunică dintr-o lovitură liberă. 

MM stoica în tribună, Pârvulescu pe teren

Mihai Stoica urmărește majoritatea partidelor de acasă ale Clinceniului. Echipa lui Poenaru conține câțiva jucători cu nume, foști în prima ligă:

Paul Pârvulescu, Vasile Olariu, Buziuc. Plus Vlad Mihalcea, Cristian Dumitru, Robert Ion, tineri pe care FCSB i-a împrumutat ca să progreseze în „B”.

Vezi și: Lovitură sau fumigenă? Anamaria Prodan, după ce Di Francesco, Zahavi și Neymar Sr. au fost la FCSB - Craiova: „I-am cerut lui Gigi 7 bilete pentru Real Madrid” + Ce spune Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.