Liga 1

7 scurte » Cine face schimbările la FCSB? De ce tot promovează comunele din Ilfov? Ce facem cu gimnastica?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 aprilie 2019

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Gigi Becali a băgat ieri mâna în punga cu zerouri și, din neatenție, a scos prea multe. "Moruțan valorează 100.000.000 de euro, e jucător de campionate mari, e un geniu". Copilul, evident amețit de rollercoasterul evaluărilor, a intrat buimac prin minutul 20 și a fost scos la pauză. Tribunele erau cam goale, din bilete nu se adunase probabil o sumă suficientă pentru a expune mai mult timp o capodoperă cu jambiere.

2. Florinel Coman a scos un penalty, a dat un gol, a mai avut o bară și, practic, și-a curentat adversarii la fiecare atingere de minge în FCSB - Sepsi 2-0. Dar Teja nu poate încasa toate laudele pentru introducerea "șeptarului" la pauză. Nimeni nu mai știe, de fapt, ce schimbări vin de pe bancă și care aterizează din lojă. Iar când nu îți marchezi bine teritoriul, pierzi și aplauzele meritate

3. Ilfovul își face abonament la Liga 1. Am avut Otopeni și Brănești, acum avem Chiajna și Voluntari, se pregătesc Clinceni și Snagov. Privim cu teamă spre încă adormitele Bragadiru, Tunari, Ștefăneștii de Jos, Afumați sau Popești-Leordeni. Sigur, nu trebuie să facă nimeni culoar pentru U Cluj sau Petrolul doar de dragul tradiției, dar tare urâte sunt stadioanele goale pe care le propun comunele din jurul Bucureștiului. De unde să apară aici peste noapte zeci de mii de suporteri, ca la Hoffenheim sau Leganes?

4. Petrolul și-a făcut stadion cu 18 milioane de euro. Dinamo și-a fardat ruina cu 9 milioane! Atât s-a cheltuit, conform investigației din Gazeta de azi, pentru o tabelă de marcaj și o pistă de atletism. Culmea nerecunoștinței: suporterii o țin acum una și bună cu "vrem stadion fără pistă!".

5. Hagi își exersează flerul printr-o afinitate specială pentru cei care se trag din neam de sportivi. Șirul începe cu Ianis al lui și e lung de tot. Cojocaru, De Nooijer, Rivaldinho, Drăguș, Pitu, Bălașa, R. Marin, Băluță, Țucudean, Mitriță, Boli sau Căpușă, toți se trag din familii de fotbaliști. Ultimul intrat pe listă este George Ganea, care a dat ieri primele sale două goluri în Liga 1. Are doar 19 ani. "Ganezul" senior scosese capul la FC Brașov abia la 22 de ani.

Plus două recomandări:

1. Simon Zenke, transformat destul de repede dintr-o extremă pufoasă într-un punct fix al noului Dinamo, se plimbă agale prin Muzeul Satului și își povestește copilăria trăită într-o bază militară. Întreaga conversație relaxată cu nigerianul "câinilor" - aici.

2. O discuție cu antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică pare un seminar de anul III la Facultatea de Medicină. Fiecare speranță de medalie e învelită într-un "dacă" dureros, pentru că fiecare sportivă din lotul de Europene are o fragilitate, o accidentare, un attach cu parafă de la medic. Și în toamnă se dau ultimele bilete pentru JO 2020. Ce șanse avem? Ne spune antrenorul în interviul de aici. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.