Liga 1

EXCLUSIV Șefii lui Sepsi au dat cărțile pe față! Ce urmărește Guvernul maghiar prin investițiile pe care le face + ce condiții pune

Articol de Vlad Nedelea  —  Wednesday, 10 April 2019

Ianos Bokor, managerul celor de la Sepsi OSK, a oferit noi detalii despre investițiile pe care Guvernul de la Budapesta le face în fotbalul românesc. 

A explicat ce urmăresc cei din Ungaria și care sunt condițiile pe care le pun pentru a finanța. 

- Cum s-a ajuns la această legătură?
- Ei deja erau cu proiectul de la Miercurea Ciuc și când au observat să Sepsi s-a ridicat de nicăieri, au zis să vină și aici. Să ne ajute! Au luat legătura cu patronul și s-au înțeles.

- Dar ce urmăresc?
- Îi interesează partea de copii și juniori. Iar la echipa mare noi trăim din sponsori, nu din banii de la Guvernul maghiar. Avem sponsori mulți, e adevărat, cu „picioare” și în Ungaria. Ei vor să clădească viitorul. Să putem crește copii. Și poate din cei crescuți aici ies și câțiva care ajung fotbaliști.

- Vă verifică în vreun fel?
- Sunt controale periodice. Lunar facem rapoarte, pentru că avem niște linii trasate pe care avem voie să cheltuim banii: copii și juniori, infrastructură, salarii nu avem voie să dăm.

- Dacă produceți un jucător și îl vindeți apoi pe o sumă mare, statul maghiar încasează ceva?
- Acești bani intră în bugetul clubului. Dacă noi producem, înseamnă că am făcut lucruri bune. Noi vom crește pentru a avea jucători la echipa mare, ca să nu mai aducem din alte părți.

- Nu există nici măcar condiția ca el să joace pentru naționala Ungariei?
- Copilul și părinții aleg ce vor să facă, unde vor să joace copilul lor. Noi nu putem lua decizii în locul lor.

- Ce buget aveți pentru academie?
- Nu e ceva clar. Se face de la an la an și se iau în calcule obiectivele pe care le avem. Ce mai avem de construit. La început e mai mare, pentru că avem de făcut infrastructura. După ce se vor termina aceste lucruri, nu vor mai fi așa mari investițiile.

VEZI ȘI:

VIDEO Cine e Ianos Bokor, managerul lui Sepsi Sfântu Gheorghe! Fost fotbalist, acum om de afaceri: „Controalele lui Marin Barbu m-au făcut să investesc în taxi-uri” :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.