Cătălin Tolontan, jurnalist Gazeta Sporturilor și Libertatea, a acordat un interviu pe larg site-ului catavencii.ro, în care a vorbit despre schimbarea gărzilor din presă, dar și despre meseria de jurnalist de investigație și cele mai mari satisfacții din branșă.
...Tolontan, despre schimbările de generații din presă: „E una din marile mele bucurii că, împreună cu colegii mei de la GSP, am reușit să păstrăm ideea unei redacții unde Cosașu sau Ioanițoaia sunt în aceleași pagini cu Răureanu, Udrea sau Fleșeru, oameni de 30 de ani.
Practic, acești jurnaliști vor acoperi 150 de ani de realitate sportivă trăită pe stadioane, bătută cu piciorul și înțeleasă la fața locului. În absența coexistenței și a schimbului respectuos de generații, meseria de ziarist ar avea, cum se spune, o moștenire fără testament, un viitor fără reguli de întrebuințare”.
...Tolontan, despre meseria de jurnalist de investigație: „Nu e mai greu decât să fii jurnalist, în general. Sigur că e o presiune suplimentară ca jurnalist de investigație, uneori a vitezei, tot timpul a riscului de a greși și deseori a consumului de energie cu lucruri pe care publicul nu le vede. În cazul Shanghai, de pildă, avem trei procese. Meseria aceasta presupune să lucrezi cu oameni capabili și în care ai încredere, cum ar fi avocata Diana Hătneanu, al cărei nume chiar vreau să-l amintesc”
...Tolontan, despre cea mai importantă investigație jurnalistică: „Mircea Lucescu spunea cândva că un antrenor este egal cu ultimul său rezultat, iar ultimul nostru rezultat este cel din investigațiile despre medicii falși.
Aș adăuga ceva: nu există «investigația mea», ci a unei echipe. În cazul pomenit, am muncit alături de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu și Răzvan Luțac. Alexandra și Răzvan au sub 30 de ani, ei mai au de jucat multe Campionate Mondiale și Olimpiade, așa că investigațiile sunt pe mâini bune”, s-a destăinuit Cătălin Tolontan, pentru catavencii.ro.
{{text}}