Liga 1

CFR CLUJ - FCSB // Adrian Porumboiu îl ia peste picior pe Gigi Becali cu o remarcă xenofobă: „I-au făcut pe plac, i-au adus arbitri străini”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 10 April 2019

Arbitrul Istvan Kovacs (34 de ani) este alegerea CCA pentru derby-ul de duminică seară, dintre CFR Cluj și FCSB, ora 21:00. 

Fostul arbitru Adrian Porumboiu a încercat să-l ironizeze pe Gigi Becali cu o declarație xenofobă despre arbitrul născut în România, la Carei.

„Federația i-a făcut pe plac lui Gigi! În sfârșit au arbitri străini la derby-ul cu CFR", a comentat Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

„Central" român, de origine maghiară

Carei este un orășel în care componenţa etnică, din anul 2011, arăta că maghiarii sunt majoritari, peste 51%, iar românii sub 40%. Istvan Kovacs a avut dificultăţi, în urmă cu mai mulți ani, atunci când a trebuit să susţină testele teoretice la CCA, din cauza faptului că nu stăpânea bine limba română.

Chiar Gheorghe Constantin, președintele CCA de atunci, a dezvăluit acest aspect: Istvan Kovacs nu se descurca excelent în scris și nici nu vorbea perfect românește.

Citește și:

Iată de ce vrea FCSB arbitri străini și CFR nu!

Kovacs va arbitra derby-ul dintre CFR și FCSB! Clujenii n-au pierdut niciodată acasă cu „centralul” din Carei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.