Articolul Lunii

Primarul Florea din Târgu Mureș trimite poliția peste un ziarist și poliția se supune, chemându-l la secție pentru ”încălcarea ordinii și liniștii publice prin articolele publicate”!

Articol de Cătălin Tolontan  —  miercuri, 13 februarie 2019

Jurnalistul spune ”e un abuz, o să mă duc la secție însoțit de un avocat”.

Msnews.ro este ”un ziar care scrie despre viața din județul Mureș, cu bune și rele”, după cum îl caracterizează Cătălin Vischi, fondatorul și proprietarul ziarului.

În concepția Primăriei, exprimată pe Facebook-ul instituției, ”în urma analizării mai multor materiale publicate de jurnalistul msnews.ro”, edilul a ajuns la concluzia că ”vorbim de atacuri constante la adresa primarului sau a altor angajați din instituție, atacuri care lezează onoarea și demnitatea acestora”.

În loc să-l dea în judecată pe ziarist, ca orice persoană care se consideră lezată, primarul Dorin Florea a rostogolit poliția spre autorul articolelor! Iar poliția s-a executat și i-a trimis această invitație la secție, probabil unică într-un stat UE.

 

El urma să meargă azi, 13 februarie 2019, la ora 9 la secție.

”Domnul VISCHI (…) este chemat la acest organ de poliție (…) pentru lămurirea aspectelor sesizate de către Primărie Muncipiului Tg Mureș privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu ocazia publicării unor articole pe siteul msnews.ro”.

Cum pot fi tulburate conviețuirea socială și ordinea publică prin publicarea unor articole, care nu sunt nici rasiste, nici discriminatorii, asta o să afle jurnalistul când s-o prezenta la secție. ”Azi nu am fost, l-am sunat pe polițist, i-am spus că știu că e un abuz, că e un sistem militarizat și execută ordine, dar că voi veni, însoțit de un avocat”, a declarat Cătălin Vischi pentru Libertatea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.