Liga 1

Un nou caz Talpan, de data asta la Dinamo » Clubul Sportiv revendică palmaresul până în 1992: „E adevărat. Ce s-a întâmplat la Steaua e un exemplu”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 April 2019

Clubul Sportiv Dinamo vrea să împrumute scenariul „Talpan” și să obțină toate trofeele cucerite de echipa de fotbal a roș-albilor până în anul 1992, când secția sportului rege a ajuns sub comanda Ministerului de Interne.

Ciprian Stoica, juristul CS Dinamo, susține că a început documentarea pentru acest caz și va încerca să treacă palmaresul de la Asociația Sportivă Fotbal Club Dinamo la CS Dinamo.

„Documentăm această variantă, căutăm soluţii legale, exemple ale unor cluburi. Este vorba de valoarea de brand a clubului, care, cu palmaresul secţiei de fotbal, cu siguranţă ar fi mai mare”, a spus juristul Ciprian Stoica pentru Prosport.

Juristul CS Dinamo va oferi în instanță chiar exemplul CSA Steaua, unde un alt jurist celebru, Florin Talpan, a reușit să aducă brandaul Steaua și trofeele până în 2004 de la societatea lui Gigi Becali la Clubul Sportiv.

„Şi ce s-a întâmplat la Steaua este un exemplu, însă nu ştiu dacă trebuie comparat”, a adăugat Ciprian Stoica.

Dacă CSA a înființat o nouă secție de fotbal, cei de la CS Dinamo au alte planuri și ar dori să ofere drept „franciză” palmaresul secției de fotbal, susține sursa citată.

Cel mai important doritor ar fi SC Dinamo 1948 SA, societatea lui Ionuț Negoiță, care în prezent are în proprietate doar lotul de jucători, baza de la Săftica și autocarul. Palmaresul, culorile și stema aparțin Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, deținută de Nicolae Badea. Totodată, asociația lui Badea mai deține și aproximativ 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA.

Cu ce palmares ar rămâne echipa din Liga 1

Dinamo are în prezent 18 titluri de campioană, 13 Cupe ale României și două Supercupe cucerite în 2005 și 2012. Dacă Ciprian Stoica ar avea câștig de cauză, actuala echipă din Liga 1 ar rămâne doar cu 4 titluri, 6 Cupe ale României și cele două Supercupe.

Dinamo până în anul 1992

  • 14 titluri
  • 7 Cupe ale României

Dinamo din 1992 până-n prezent

  • 4 titluri
  • 6 Cupe ale României
  • 2 Supercupe ale României
  • 1 Cupă a Ligii

Citește și:

Poli Iași - Dinamo // Îl forțează pe Facundo Mallo? Ce planuri are Mircea Rednic pentru duelul cu moldovenii

 AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.