Gimnastele din România au lăsat o impresie bună după antrenamentul de pe podium de marți, iar azi încearcă să se califice în finale la Europene.
Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi Nica Ivănuș au încercat marți aparatele pe care vor evolua la Campionatele Europene de la Szczecin. Chiar dacă în preview-urile făcute de specialiști România a fost ignorată, evoluțiile fetelor din sală au atras atenția.
„Denisa Golgotă la paralele are un exercițiu bun, şi nu o spun bun pentru ceea ce prezenta România până acum. Are amplitudine în elemente, desprinderi cursive şi o coborâre bună", se arată pe rockergymnastics.com, unul dintre cele mai bune site-uri de analiză din acest sport.
Cele două sărituri ale gimnastei în vârstă de 17 ani au fost și ele apreciate. "Denisa vrea anul acesta medalia de aur" a fost o altă remarcă.
„Denisa vrea anul acesta medalia de aur” a fost o altă remarcă.
Sănătatea pe primul loc
Evoluția la sol a fost și ea apreciată. „E foarte ciudat cum dinamica exercițiilor la acest aparat s-a schimbat în ultimii trei ani. Erau înțesate de lucruri mici care aduceau puncte bonus și foarte puțină coregrafie. Carmen Ghiciuc are exercițiu opus acestui stil. E minunat, coregrafia e superbă, însă exercițiului îi lipsesc elementele acrobatice”, se arată în continuare.
Obiectiv: 1-2 medalii
Însă presiunea calificărilor poate schimba mult evoluția româncelor. În funcție de rezultatele obținute azi, ele vor fi prezente sau nu în finalele din weekend.
„Să sperăm că fetele vor aborda cu încredere această competiție. Obiectivul propus este cucerirea a 1-2 medalii. Pe lângă îndeplinirea obiectivelor, îmi doresc să se întoarcă toate sănătoase ca să putem continua pregătirea în vederea Campionatelor Mondiale”, spunea Nicolae Forminte, antrenorul lotului olimpic de la Deva, înainte de plecarea spre Polonia.
2 medalii a cucerit gimnastica feminină la Campionatele Europene din 2018, ambele obținute de Denisa Golgotă, un argint la sol și un bronz la sărituri
Nicio finală pentru băieți
Miercuri, s-au desfășurat calificările masculine, iar România nu va avea niciun reprezentant în finalele din weekend. Marian Drăgulescu, cel mai medaliat gimnast al delegației tricolore, a evoluat la sărituri și sol.
Sportivul în vârstă de 38 de ani s-a clasat pe 26 la sol și pe 21 la sărituri, el ratând a doua evoluție la aparatul său favorit. Cu toate acestea el a fost cel mai bine poziționat român, ceilalți clasându-se la mijlocul plutonului.
Din lotul României mai fac parte Roland Modoianu-Zseder (67 la individual compus, 105 la sol, 86 la cal cu mânere, 36 la inele, 73 la paralele, 96 la bară fixă), Andrei Muntean (63 la sol), Robert Ghiuzan (79 la sol, 20 la sărituri) și Cristian Bățagă (50 la cal cu mânere, 69 bară fixă).
Pentru a putea în finala de la individual compus e nevoie de o prezența între primii 24, iar pentru finalele pe aparate de una între primii opt.
{{text}}