Liga 1

7 scurte » Ce se întâmplă cu palmaresul lui Dinamo? A furat Academia lui Hagi un jucător? Așa e la Craiova?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 aprilie 2019

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Începe și la Dinamo oficial dansul norilor. Grindina e aproape, se pregătește un nou brand cu multe consoane, palmaresul e gata să fie feliat în Dinamo vs FCDB. Pentru că, iată, un nou minister și-a terminat misiunea pe pământ și se întoarce cu fața spre fotbal, spre istorie, spre performanță. Lucrurile pe care le-a îngropat acum vreo 15-20 de ani și pe care găsește logic să le redobândească acum din pix. Au sunat anii '80, își vor Armata și Miliția înapoi.

2. Craiova își construiește comunicarea pe o puternică fibră anti-bucureșteană, antistelistă, antidinamovistă. Dar e condusă dintr-un birou din București cu metode similare cluburilor din Capitală, declarate infame în Bănie. Ultimul bilanț financiar oficial arată că Mihai Rotaru nu a investit 13 milioane de euro în club, așa cum le-a spus suporterilor, ci doar a împrumutat clubul cu bani, urmând fix modelul lui Gigi Becali. Așa e la Craiova?

3. Răzvan Raț, proprietar al unei școli de fotbal, povestește amărât cum i-a furat Academia lui Hagi un junior prin câteva artificii juridice. Academia și clubul Viitorul tac. "Domnilor, e urât, așa ceva nu se poate!", cum ar zice Gică la una dintre conferințele sale celebre, când se ceartă cu toată lumea care "nu vrea binele fotbalului românesc". Doar că binele fotbalului românesc nu începe de la Viitorul în sus, ci mai ales în jos, spre cluburile mici și fără putere.

4. Joao Felix (19 ani) și Luka Jovic (21) au fost în prim-planul serii de Europa League. Ambii marchează pe bandă rulantă pentru Benfica / Eintracht și vor fi, cu siguranță, printre următoarele mari transferuri europene. Deși cotele lor (35 mil € Joao Felix / 55 mil € Jovic) sunt undeva între Man și Moruțan. 

5. Specialistă în comunicate cu glumițe și înțepături la adresa dușmanilor imaginari, Craiova a făcut ieri o treabă foarte bună: și-a cerut scuze public pentru că Gică Popescu a fost fluierat și înjurat pe stadion, în Bănie.

Plus două recomandări:

1. Ce caută sportivii de top în scandalul pentru putere? Federația de Tenis e în mijlocul unei lupte teribile, iar Simona Halep și Horia Tecău au apărut ca susținători ai unei tabere. Întreg contextul - aici.

2. Ceva relaxant înainte de weekend: portarul de 2,07 metri al lui Poli Iași nu a încăput în fotografia de prezentare pe Facebook :)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.