Liga 1

Invincibil! FCSB a uitat să-l bată pe Dan Petrescu

Foto: Sportpictures.eu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Friday, 12 April 2019

CFR Cluj și FCSB se vor întâlni duminică, dar în ultimii 10 ani, Dan Petrescu n-a pierdut niciun meci în fața echipei la care s-a lansat în fotbalul mare, deși a avut-o ca adversară cu 3 formații: Urziceni, ASA Tg. Mureș și CFR Cluj.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Dan Petrescu (51 de ani) îi provoacă frisoane FCSB-ului. E un antrenor împotriva căruia clubul patronat de Gigi Becali n-a câștigat niciun meci în ultimul deceniu!

Și FCSB a dat peste Petrescu de nu mai puțin de 7 ori. A pierdut și două meciuri și două trofee în dispută directă. Mai întâi Supercupa din vara lui 2015, atunci când Dan s-a impus în singurul meci disputat în calitate de "principal" al celor de la ASA Tg. Mureș. Apoi, în campionatul trecut, când CFR a cucerit titlul chiar într-o confruntare „față în față”.

Ultima victorie pe care FCSB a reușit-o în fața lui Petrescu datează din decembrie 2008. S-a terminat 1-0, cu un gol extrem de norocos marcat de Kapetanos, pe care mingea l-a lovit în spate și l-a păcălit pe goalkeeper-ul Urziceniului, trupă la timona căreia se afla atunci Dan.

 

Începutul a fost un coșmar

Pentru Dan Petrescu, invincibilitatea pe care o are în ultimii 10 ani împotriva FCSB-ului contrastează izbitor cu modul în care arăta palmaresul său în această dispută în primii ani ai carierei.

În perioada 2004-2007, Petrescu s-a duelat cu Steaua de 6 ori și a pierdut aproape de fiecare dată. A reușit un singur egal, 3-3, ca antrenor al Rapidului, în rest eșecuri pe linie. De 3 ori cu Sportul (1-2, 0-1 și 1-4) și de două ori cu Urziceni (0-3, 1-2).

7 echipe, în 5 țări, a antrenat Dan Petrescu în afara României: Wisla (Polonia), Kuban (Rusia), Dinamo Moscova (Rusia), Al Arabi (Qatar), Al Nasr (Emirate), Jiangsu (China) și Guizhou (China)

Meciul 200 în Liga 1

Ce partidă mare îl așteaptă pe Dan Petrescu în wekeend! Meciul cu FCSB are, pe lângă o miză imensă în lupta pentru câștigarea campionatului, o valoare sentimentală pentru actualul tehnician al trupei din Gruia. Va fi cel de-al 200-lea meci în calitate de antrenor principal pe care Dan îl va bifa în Liga 1.

În momentul de față, pe prima scenă există un singur antrenor care are mai multe partide. Mircea Rednic a depășit pragul de 300 de jocuri, însă Petrescu e peste Hagi și peste ceilalți A1.

Topul la zi

15 ani au trecut de la momentul debutului lui Petrescu în Liga 1, în martie 2004, ca "principal" al Rapidului la un derby cu Steaua, terminat 3-3

4 echipe a pregătit Petrescu în Liga 1: Rapid, Sportul, Unirea Urziceni și CFR Cluj

3 trofee a câștigat în România: două titluri, cu Urziceni și CFR, și o Supercupă, cu ASA Tg. Mureș

Citește și:

Pentru FCSB urmează infernul! Ce va avea de înfruntat echipa lui Mihai Teja în următoarea lună

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.