Liga 1

Dinamo a vrut să scape de el, acum e de neînlocuit » Cum l-a convins Damien Dussaut pe Mircea Rednic să-l păstreze

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 18 aprilie 2019

Damien Dussaut, 24 de ani, s-a refăcut medical, a prins echipa la Dinamo și l-a obligat pe Mircea Rednic să-l mute pe Sorescu de pe postul de fundaș dreapta.

Dinamo a căutat mulți ani un fundaș dreapta de calitate. A tot făcut permutări pe postul respectiv. Mai întâi, s-a afirmat Deian Sorescu acolo, ajungând să fie convocat de Mirel Rădoi în amicalele selecționatei Under 21 de pe Costa del Sol.

De o lună, a intrat în scenă Damien Dussaut. Francezul de 24 de ani, cu 4 selecții la selecționata U20 a țării sale, a bifat primele minute, 16 la număr, când l-a înlocuit pe Ricardo Grigore la meciul cu Gaz Metan Mediaș (1-2). De atunci, n-a mai ieșit din echipă, trei partide ca integralist, iar Mircea Rednic îi va da credit total în continuare.

Francezul a dat randament pe post, iar cu Hermannstadt (2-0) a oferit un assist. Culmea e că Damien era să nu mai fie în acest moment în lotul roș-albilor! El s-a accidentat după doar trei antrenamente în iarnă la Săftica.
Venise după doar două meciuri, 122 de minute, în sezonul de toamnă al acestei ediții, s-a rupt pe terenul „câinilor” și s-a ales cu cinci săptămâni de pauză forțată. În momentul în care s-a dat verdictul „ruptură musculară” lui Mircea Rednic i s-a sugerat că poate ar fi mai bine să găsească o soluție de a se dispensa de jucător.

Mai ales că Gregory Tade se rupsese tot la București și i s-a desfăcut contractul fără a juca vreun meci oficial. „Puriul” a avut răbdare cu Damien, l-a susținut psihic, apărătorul s-a recuperat, a făcut-o bine, iar acum este de neînlocuit în echipa roș-albilor. 

2016 este anul în care a câștigat Cupa Belgiei alături de Standard Liege

69 de meciuria bifat în prima ligă belgiană pentru Standard Liege și St. Truidense

Le-a mai ieșit cu un fotbalist

Dinamoviștii au mai avut un alt jucător în situația lui Dussaut. Naser Aliji a fost primul fotbalist pe care Rednic l-a semnat în cel de-al patrulea său mandat în Ștefan cel Mare, dar la puțin timp după parafarea actelor albanezul s-a accidentat. Examenele medicale au relevat faptul că el avea nevoie de două luni de recuperare. Se luase în calcul ruperea contractului când s-a găsit o alternativă: Aliji să nu fie plătit până când nu-și va reveni fizic și va demonstra că poate juca fotbal! Fundașul stânga de 25 de ani a intrat în prima echipă a „câinilor” de la prima etapă în 2019 și a fost integralist, revenind și la prima reprezentativă a Albaniei.

Citește și: 

EXCLUSIV Dinamo, schimbare importantă din sezonul viitor! „Câinii” se întorc spre „Minunea de la Liberec”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.