Liga 1

VIITORUL - FCSB // Fără istoric! Elevul Mihai Teja n-a mișcat în fața profesorului Gheorghe Hagi

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  vineri, 19 aprilie 2019

VIITORUL - FCSB // Mihai Teja, fost secund al lui Gheorghe Hagi, nu l-a bătut niciodată pe Gică în duelurile directe ca antrenori: în cele 3 dispute de până acum, Regele conduce cu 2-0 în raportul succeselor.

Duelul Viitorul - FCSB va propune și o confruntare specială. Hagi versus Teja. Doi foarte buni prieteni, care au și colaborat în urmă cu mai bine de 10 ani chiar în curtea Stelei.

Atunci, Hagi a acceptat să preia funcția de antrenor principal, iar ca preparator fizic l-a dorit pe Mihai Teja, care a dat curs propunerii.

A urmat o colaborare scurtă, de numai 3 luni, însă Teja a declarat mereu după ce a debutat ca "principal" că Hagi i-a fost ca un profesor și că aplică multe dintre ideile pe care le-a văzut la el.

Va fi a 4-a dispută directă, iar elevul Teja n-a ridicat până acum privirea din pământ în fața celui care i-a fost profesor. În cele 3 jocuri, Hagi l-a bătut de două ori.

Al treilea s-a terminat remiză, dar și acest punct scos deTeja a fost cu foarte mare noroc: Gaz Metan - Viitorul 2-2, cu un gol înscris de gazde aproape de minutul 90.

Hagi l-a învins pe Teja inclusiv cu Mihai antrenor la FCSB. A fost partida de acum o lună, din prima etapă a actualului play-off. S-a jucat pe Arena Națională și s-a impus Viitorul, scor 2-1, la capătul unui meci extrem de spectaculos.

Duelurile Hagi-Teja, ca antrenori

DATA / MECIUL
august 2018 Viitorul - Gaz Metan 2-0
decembrie 2018 Gaz Metan - Viitorul 2-2
martie 2019 FCSB - Viitorul 1-2

4 ani și jumătateare Hagi pe banca Viitorului, cel mai longeviv dintre actualii tehnicieni din Liga 1

4 luni are Mihai Teja ca antrenor principal la FCSB, a preluat postul la jumătatea lunii decembrie

14 anie diferența de vârstă între cei doi: Teja a făcut 40 de ani în toamna anului trecut, iar Hagi a împlinit 54 în februarie

Procentaj mic de victorii

Teja a condus FCSB la 10 meciuri oficiale. Toate în Liga 1. Ultimele 5 runde din sezonul regulat, plus cele 5 din turul play-off-ului. Linia de clasament nu arată bine: doar jumătate din meciuri câștigate.

Procentajul de 50% în dreptul victoriilor e unul foarte mic pentru un tehnician al FCSB. De exemplu, precedesorul lui, Nicolae Dică, are un procent al victoriilor, la jocurile de Liga 1, de aproape 60%, el disputând de aproape 7 ori mai multe meciuri, are 66 de partide de campionat.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.