Campionate

FOTO Ruud Gullit distruge munca de o viață a lui Pep Guardiola: „A moștenit Barcelona de la Rijkaard. Totul i se întâmplă pentru că nu îl are pe Messi”

+9 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 19 April 2019

Ruud Gullit (56 de ani) crede că Pep Guardiola a profitat de „moștenirea” lăsată de Frank Rijkaard la Barcelona. Legenda fotbalului olandez consideră că Leo Messi a fost vital în performanțele obținute de actualul tehnician al lui Manchester City.

  • Manchester City, formația antrenată de Pep Guardiola, a părăsit Liga Campionilor în faza „sferturilor” de finală. A fost eliminată de Tottenham (0-1 în tur, 4-3 în retur).

„Totul i se întâmplă pentru că nu îl are pe Leo Messi. Asta e diferența. Cu Bayern Munchen a fost de fiecare dată aproape, dar nu a făcut pasul decisiv. Să câștigi campionatul cu formația bavareză nu e o performanță, e ceva firesc.

Știu că Pep asta vrea. Râvnește la trofeul Ligii Campionilor. Nu poți cumpăra o echipă care să facă asta. Îmi pare foarte rău pentru el. Văd pasiunea pe care o pune, cum încearcă să îți motiveze elevii”, a declarat Gullit conform Sport.es.

„Barcelona era creația lui Rijkaard”

Gullit a înfipt și mai tare cuțitul în rană, sugerând că perioada glorioasă a lui Pep la Barcelona n-ar fi fost posibilă dacă n-ar fi preluat o echipă construită de Frank Rijkaard.

Când a condus Barcelona a avut o moștenire incredibilă lăsată de Rijkaard. Messi deja își făcuse debutul. Într-adevăr, Messi a devenit cu el din ce în ce mai important. Era vital, decisiv în majoritatea partidelor Barcelonei”, a adăugat Gullit.

72,5 este procentajul victoriilor obținute de Barcelona cu Guardiola pe bancă. Pep a câștigat 75,2 % la Bayern și 72 % la Manchester City

Palmaresul lui Guardiola la Barcelona

  • Două Ligi ale Campionilor
  • 3 titluri în La Liga
  • Două Cupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • Două Supercupe ale Europei
  • Două Campionate Mondiale ale cluburilor

Vezi și: 

Pep Guardiola, analiză la rece după eliminarea din Liga Campionilor: ce spune despre lupta la titlu și VAR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.