Diverse

GALERIE FOTO IMPRESIONANT! Zeinab, o promotoare a feminismului din Iran, s-a deghizat în bărbat pentru a intra pe stadion la un meci de fotbal

+9 Foto
Pentru a fi prezentă pe stadionul „Azadi”, Zeinab, femeie de origine iraniană, a ales să de deghizeze în bărbat // Sursă foto: Instagram foroughalaei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 aprilie 2019

Legea din Iran împiedică femeile să urmărească de pe stadion meciuri de fotbal, dar activista feministă Zeinab a demonstrat că pasiunile pot depăși orice fel de interdicție.  

  • Începând cu 1979, de la Revoluția Islamică, femeile au primit interzis să ia parte la meciurile de fotbal. 

La finalul lui 2018, femeia de origină iraniană s-a hotărât să meargă pe stadion la meciul lui Persepolis Teheran, echipa ei favorită, fostul club al ex-dinamovistului Luka Maric.

Pentru a fi prezentă pe stadionul „Azadi”, ea a ales să de deghizeze în bărbat, reușind în acest mod să păcălească vigilența forțelor de ordine și să evite riscul de a fi arestată. 

Zeinab, cu fular alb-roșu, a reușit să-și ducă planul la la bun sfârșit

Povestea lui Zeinab a fost imortalizată de fotograful Forough Alei, o jurnalistă care a primit premiul World Press Photo la categoria „Sport”, și dezvăluită abia acum. 

Am cunoscut mai multe femei curajoase, care s-au deghizat în bărbați pentru a putea intra pe stadioane, în ciuda riscului de a fi arestate și pedepsite. Așa m-am întâlnit și cu Zeinab.

Pasiunea ei pentru fotbal m-a determinat să o însoțesc în una dintre aventurile ei. Îmi amintesc că, după ce am pătruns pe arenă, am plâns zece minute. Zeinab, la fel. Este atât de umilitor să trebuiască să-ți ascunzi adevăratul chip pentru a putea urmări un meci de fotbal!”, a declarat jurnalista Forough Alei, potrivit Liberatea, care citează The Guardian. 

„La un moment dat, autoritățile au permis femeilor să intre pe un stadion pentru a vedea pe ecrane un meci susținut de naționala Iranului pe altă arena. Am văzut atât de multă bucurie pe chipurile lor! Una mi-a spus că este foarte fericită că a putut intra pe stadion înainte să moară. Atunci m-am decis să realizez acest fotoreportaj” Forough Alei

Vezi și: Sprijin pentru reconstruirea catedralei Notre Dame » Creatorii jocului „Assassin's Creed” vor să ajute prin tehnologia 3D

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.