Tenis

FED CUP, FRANȚA - ROMÂNIA // Victor Hănescu are o altă viziune despre performanța din Fed Cup: „Ar trebui să fim de 100 de ori mai bucuroși. Uitați-vă ce condiții au fetele”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 22 aprilie 2019

România a pierdut semifinala Fed Cup cu Franța, scor 2-3. Victor Hănescu (37 de ani), sfertfinalist la Roland Garros în 2005, crede că Simona Halep și compania s-au autodepășit.

  • Simona Halep (2 WTA) s-a impus în fața lui Caroline Garcia, scor 6-7 (6), 6-3, 6-4.
  • Irina Begu, accidentată în final, a pierdut înfruntarea cu Pauline Parmentier, scor 3-6, 6-2, 2-6. 
  • Halep și Monica Niculescu au pierdut meciul de dublu, scor 7-5, 3-6, 4-6. 

„Eu cred că trebuie să vedem situația reală a tenisului românesc. Dacă vedem în ce situație e federația, cum sunt ajutați sportivii, cum au reușit fetele astea să facă performanță, atunci ar trebui să fim de 100 de ori mai bucuroși pentru ce s-a întâmplat la acest meci.

Trebuie să vedem ce am făcut cu puținul nostru, cu ce echipe ne-am bătut. Nu ar trebui să plângem că nu am bătut Franța. Am fost în semifinale și e extraordinar”, a declarat Victor Hănescu la TV Digi Sport. 

„Meciul de dublu a fost senzațional. A fost o tensiune excepțională, niște schimburi excelente”

„Mihaela Buzărnescu a muncit mult, dar nu a putut să gestioneze presiunea. Eu poate nu aș fi băgat-o în prima zi, aș fi păstrat-o pentru ziua decisivă”Victor Hănescu

Probleme la Federație

Federația Română de Tenis are mari probleme. Finanțare de la MTS a fost oprită din 2017, când instanța a decis că alegerile în care George Cosac a fost reales președinte nu au fost statutare.

În tenisul românesc există două tabere. Vezi AICI situația detaliată. 

Vezi și: 

ROMÂNIA LA FED CUP // Nu e totul pierdut! Simona Halep încă își poate îndeplini visul: România e la două meciuri de finala Fed Cup

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.