Tenis

VIDEO Fabio Fognini a rescris istoria la Monte Carlo » Italianul care l-a „demolat” pe Nadal a câștigat, după ce anunțase că s-ar putea retrage din tenis!

Fabio Fognini // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 22 aprilie 2019

Fabio Fognini (12 ATP, 31 de ani) a câștigat duminică turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, reușind să-l învingă în finală pe sârbul Dusan Lajovic (24 ATP, 28 de ani), scor 6-3, 6-4, după o oră și 37 de minute de joc. 

Fognini a confirmat în finală parcursul uluitor pe care-l avusese de-a lungul săptămânii și a dominat de la un capăt la celălalt finala. Italianul etalase un tenis impresionant în semifinala cu Rafael Nadal, câștigată cu 6-4, 6-2, iar prestația sa s-a menținut la un nivel ridicat și în ultimul act.

Fognini, primul de la Pietrangeli

Italianul și-a trecut în cont cel de-al nouălea titlu al carierei, însă de departe cel mai important. Fognini s-a impus pentru prima oară într-un turneu Masters, chiar cel unde Rafael Nadal a câștigat 11 titluri în ultimii 15 ani. 

Fognini, căsătorit cu Flavia Pennetta, campioană la US Open în 2016, a devenit primul italian care se impune la Monte Carlo din 1968 încoace, când fostul dublu câștigător de la Roland Garros, Nicola Pietrangeli, s-a impus în Principat.  

„Mai joc până la Roland Garros, apoi...”

Culmea, chiar în prima parte a săptămânii trecute, Fognini făcuse o declarație alarmantă. Fabio a avut un an oscilant din cauza problemelor de la gleznă și genunchi și a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea retrage din tenis după turneul de Mare Șlem de la Roland Garros: 

„Am luat o decizie, poate nu e timpul să o dezvălui acum. Voi mai juca până la Roland Garros, apoi voi vedea ce voi face”, a spus Fognini, care ulterior a măturat totul pe tablou și s-a impus la Monte Carlo. 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.