Liga 1

EXCLUSIV Naser Aliji, declarații tulburătoare despre o tragedie care i-a marcat viața: „Ascultați-vă părinții, cât îi mai aveți!”

Naser Aliji FOTO: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 22 April 2019

Naser Aliji (25 de ani), mijlocașul lui Dinamo, s-a confesat Gazetei referitor la cât de răvășit a fost de moartea tatălui său și, pornind de la această durere, ce sfaturi le oferă tinerilor din ziua de azi.

Naser Aliji a devenit în 2019 o piesă stabilă în primul „11” al lui Rednic. E simplu să afli cât a jucat internaționalul albanez în acest an calendaristic, fiindcă a fost integralist în toate cele 10 meciuri de până acum ale roș-albilor. Și a dat randament din prima, nu-l mai scoate nimeni de acolo.

Fotbalistul de 25 de ani a fost obligat de viață să-și înfrângă o mare durere pentru a putea continua cariera. Nici acum nu e vindecat pe deplin, cu toate că tot fotbalul îi oferă antidotul. Tatăl său a murit după o luptă cruntă cu cancerul, iar Aliji s-a retras în 2018 pentru câteva luni din sport, îndurerat și neputincios, fără posibilitatea de a-și putea ajuta părintele ce i-a influențat enorm existența.

„A fost cea mai grea lovitură”

Dinamovistul a povestit pe un ton amar cum e în plin proces de readaptare după decesul tatălui său.

„Cel mai greu mi-a fost să mă adaptez la viața fără tatăl meu. L-am pierdut în septembrie anul trecut și nici acum nu mi-am revenit pe deplin. A fost cea mai grea lovitură pe care am primit-o de la viață.

Mi-am spus mereu, după, că trebuie să-mi dau un restart, că trebuie să accept realitatea, oricât de crudă ar fi. Dar cine poate să-și oblige mintea, sufletul, să accepte moartea prematură a unui părinte?!

Niciodată n-o să pot accepta asta, n-o să trec peste acest moment, care mi-a marcat existența. OK, viața mea merge înainte, însă nu vreau să-l uit pe tata, mereu va avea un loc în sufletul și în mintea mea”, a comentat albanezul pentru Gazeta Sporturilor.


Nasser alături de tatăl său și de fratele mai mare

Naser s-a confesat, spunând că a trăit stări sufletești contradictorii:

„N-a fost o moarte care a venit fulgerător, a avut cancer și nu s-a putut trata. Chiar dacă știi că se va întâmpla, nu poți spune că e mai ușor. Mi-am dorit tot timpul un miracol ce n-a mai venit. În fiecare zi mă gândesc cum ar fi fost timpul prezent pentru mine dacă tata ar mai trăi. Mă bucur doar fiindcă am putut să-l văd în ultimele sale clipe, să fiu alături de el în ultimele momente ale vieții sale. Mi-a mai alinat durerea, dacă pot spune așa”.

„Bine că n-am avut gadget-uri”

Cu voce scăzută, căutând să-și potrivească vorbele, Aliji a oferit o lecție de viață tinerilor din întreaga lume: „Tata întotdeauna mi-a zis: «Asta e bine, asta nu e bine!». Iar eu am respectat mereu ceea ce mi-a spus, întrucât am avut respect pentru el.

Chestia aste e importantă și nu ar trebui să se treacă peste ea: să-ți respecți părinții, mai presus de orice, să înveți de la ei. Și, mai ales, să-i asculți atât timp cât ai șansa să ai de la cine învăța și asculta. Copiii din ziua de azi ar trebui să-i respecte mai mult pe cei în vârstă. Văd asta la TV. Când eram tânăr, nu aveam gadget-uri, bani, aveam doar o minge și un vis, să joc fotbal și să devin cineva. Cred că în era electronicii și a social media s-au pierdut respectul și ambiția de a-ți urma visele.

Tata m-a susținut mereu și m-a învățat să fac diferența între bine și rău, iar eu l-am ascultat. E trist că unii copii nu învață de la părinții lor. Mă consider norocos că n-am avut gadget-uri, telefoane și supertelevizoare cât am fost copil! Toate chestiile astea te distrag de la a învăța ceva valoros”. 

1 assista reușit Aliji în 10 meciuri jucate pentru Dinamo

„Îmi place de Fabbrini”

Aliji va avea diseară ocazia de a se duela cu un adversar important, care a strălucit în cele două meciuri din sezonul regulat împotriva roș-albilor, când a și înscris de două ori. „Îmi place de tipul acesta, Fabbrini, de la Botoșani. Chiar e fotbalistul cel mai puternic cu care m-am confruntat aici, în România. Cine știe?, poate vom fi colegi din viitorul sezon”, a dezvăluit Naser. Rednic a recunoscut că-l dorește pe italian, însă nu mai vrea să forțeze lucrurile pentru transfer, așteptând mercato din vară.

Vezi și: 

Mihai Răduț, din iunie la Dinamo! Cum l-a convins Mircea Rednic să vină pe jucătorul pe care îl dorește de 4 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.