Tenis

FED CUP, FRANȚA - ROMÂNIA 3-2 // Florin Segărceanu, explicații la „rece” după eliminarea din Fed Cup: „Buzărnescu nu îmi dădea încredere că ar putea câștiga în a doua zi”

Florin Segărceanu // FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 22 aprilie 2019

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, a revenit azi în țară și a explicat deciziile luate în timpul semifinalei cu Franța, scor 2-3.

Florin Segărceanu a explicat de ce a decis ca în prima zi să mizeze pe Mihaela Buzărnescu, iar în a doua zi a ales-o pe Irina Begu.

„Am discutat această strategie cu o zi înainte. Ținând cont de experienţa Irinei, am considerat că are şanse mai mari. Evoluţia Mihaelei din prima zi nu a fost o ea. A făcut un meci mai bun decât cel de la Ostrava. Însă nu îmi dădea încredere că ar putea să câştige în ultima zi. Din acest motiv am mers pe mâna Irinei.

La dublu, prima opţiune era perechea Irina Begu - Monica Niculescu şi a doua era Simona Halep - Monica Niculescu. Bineînteles că depindea şi de Simona. Când a văzut ce se întâmplă pe teren şi accidentarea Irinei, a spus că este aptă şi că vrea să joace.

Sigur că este frustrant pentru că întotdeauna te gândeşti ce s-ar fi întâmplat. Acesta este sportul şi acesta e tenisul”, a declarat Florin Segărceanu la TV Telekom Sport.

Rezultatele semifinalei

Franța - România 3-2

  • Kristina Mladenovic - Simona Halep 3-6, 1-6
  • Caroline Garcia - Monica Buzărnescu 6-3, 6-3
  • Caroline Garcia - Simona Halep 7-6(8), 3-6, 4-6
  • Pauline Parmentier - Irina Begu 6-3, 2-6, 6-2
  • Garcia/Mladenovic - Halep/Niculescu 5-7, 6-3, 6-4

 

Citește și:

Luminița Paul e contra curentului și îi ia apărarea lui Segărceanu: „Un căpitan nu e șef de galerie. Să te agiți nu e un semn superior de implicare”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.