Tenis

VIDEO „Ultrasul” Emil Boc, interviu în exclusivitate pentru GSP.ro după show-ul de la Fed Cup: „Toți românii au de învățat de la Simona Halep!” » Cum a descris meciul cu Garcia + ce l-a uimit la Rouen

+6 Foto
Emil Boc s-a comportat ca un adevărat ultras în sala Kindarena din Rouen // FOTO: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 23 aprilie 2019

Emil Boc (52 de ani), primarul orașului Cluj și ex-prim-ministru al României între 2008 și 2012, a fost one-man show la confruntarea Franța - România 3-2, din semifinalele Fed Cup. Edilul a fost lider de galerie și a avut o conduită de adevărat suporter pe durata celor două zile de concurs.

Mare pasionat al tenisului, Boc a acceptat astăzi dialogul cu GSP.ro și a vorbit pe larg despre trăirile avute în sala din Rouen, fiind optimist că România poate deveni în viitor campioană în Fed Cup. 

- Bună ziua, domnule Boc! Ce faceți, v-a revenit vocea?
- (n.a - își drege glasul, vizibil răgușit) Mai avem nevoie de o scurtă refacere, dar suntem pe drumul cel bun. 

„Am câștigat ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte!”

- Cum ați descrie această experiență de la Rouen?
- E o înfrângere cât o victorie, am pierdut statistic meciul, dar am câștigat ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. Am câștigat o echipă superbă, am câștigat România frumoasă care a fost în Franța, dar și admirabilii suporteri ai României din toate colțurile țării și din toată Europa. A fost un moment de unire și de spiritualitate românească rar întâlnit. 

- Inclusiv francezii au lăudat publicul român...
- Rar am întâlnit un asemenea moment, ca cel de la intonarea imnului, pe o arenă din România, darămite pe o arenă din străinătate. Publicul din tribune a fost pur și simplu de nedescris în cuvinte. Impecabili, fair-play, românii și-au susținut exemplar naționala. N-am simțit oboseala nicio secundă, chiar dacă am stat câte 10 ore în sală. Ne-am sincronizat cu toți românii din toate colțurile sălii, indiferent de locul unde au stat.  Cred că și cei din fața televizoarelor au simțit același lucru. 

„Fraților, haideți să vedem partea plină a paharului!”

- Cu ce trebuie să rămână suporterii românii după eșecul cu Franța? 
- E o înfrângere cât o victorie, fetele au dat tot ce au putut, ne-au lipsit doar câteva mingi. Le mulțumesc din suflet Simonei și fetelor pentru tot ceea ce au făcut pentru România. Fraților, haideți să vedem partea plină a paharului! La anul suntem în sferturi, suntem tot în Grupa Mondială, la anul putem fi în finală în cazul în care câștigăm două meciuri. Avem o șansă uriașă, e cea mai bună generație din istoria tenisului românesc! Trebuie să avem grijă de fete și să le mulțumim pentru ceea ce au făcut. Putem ajunge în vârful piramidei! Haideți să vedem partea plină a paharului și să construim finala și parcursul de anul viitor. Putem reuși împreună!

„Toți românii au de învățat de la Simona Halep”

- Cum vi s-a părut meciul Halep - Garcia? 
- E de departe cel mai bun meci pe care l-am văzut în acest an. Halep - Garcia a fost un meci mai bun decât orice finală de Grand Slam. Cred că toți românii au de învățat de la Simona Halep. E de o modestie și de un patriotism fără egal. S-a dedicat pentru România până la ultima picătură de energie. Repet, Simona trage România după ea. Prea puține jucătoare din lume au disponibilitatea de sacrificiu a Simonei Halep. N-aș neglija nici efortul celorlalte fete. Buzărnescu a înfruntat o jucătoare de top mondial, Begu a luat un set, a dat tot ce avea mai bun. 

„Am fost cetățeni europeni de prim rang!”

- Cât de mare e dezamăgirea ratării finalei? 
- Avem o tristețe în suflet că n-am mers în Australia, dar să păstrăm o Românie frumoasă în teren și în afara lui. La Rouen așa a fost. Toți ne-au privit cu respect, ne-am comportat european, am fost tratați european, am fost cetățeni europeni de prim rang într-un oraș european de o calitate excepțională.

Emil Boc, lider de galerie în prima zi a semifinalei cu Franța: 

 

Vezi și: Simona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup” + la ce turneu revine:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.