Formula 1

FORMULA 1. „Lewis Hamilton e primul pilot la același nivel cu Ayrton Senna!” » Declarație tare a lui Gerhard Berger, fostul coechipier al legendarului brazilian

Ayrton Senna, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 24 April 2019

FORMULA 1. „Lewis Hamilton e la același nivel cu Ayrton Senna”, crede fostul pilot austriac Gerhard Berger, fost coechipier al legendarului brazilian.

„Toată lumea m-a pus să compar piloții cu Ayrton. Mereu le-am spus, ani de zile, că nimeni nu se compară. Dar Lewis Hamilton e primul pe care îl pun la același nivel cu Ayrton”, a explicat Berger, fost coechipier și prieten apropiat al lui Senna, la McLaren, în sezoanele 1990-1992.

Ayrton Senna, văzut de mulți drept cel mai talentat pilot de Formula 1, a câștigat 41 de Grand Prix-uri din 161 începute, 3 titluri mondiale și a obținut 65 de pole-positions. A murit pe circuitul din San Marino, într-un accident din 1994, pe 1 mai.

Hamilton (34 de ani), care a fost fan de mic al lui Senna, a câștigat 75 de curse din 232, 5 titluri mondiale și are un record absolut de 84 pole-positions.

 

„Lewis obține pole după pole, exact ca Ayrton. E imbatabil în acest moment. Bine, are și cea mai bună mașină, dar și el e cel mai bun pilot. Campionii nu se judecă neapărat după statistici. Eu o fac după feeling și după ce văd. Au fost mulți piloți incredibili ca Nelson Piquet, Niki Lauda, Alain Prost sau Michael Schumacher. Dar unul a fost peste ei: Ayrton”, a spus Berger, conform BBC.

BERGER ȘI HAMILTON VS Schumacher

Berger crede că Hamilton îl va depăși pe Michael Schumacher. „Aș vrea să nu comentez succesul lui Michael, fiindcă trece printr-o tragedie. E trist să vezi asemenea lucruri. Dar dacă lași aceste lucruri pentru un moment, vezi că Lewis Hamilton e un pilot special”. 


*Lewis Hamilton, foto: Guliver/gettyimages

Cine e Gerhard Berger?

Gerhard Berger e un fost pilot austriac de Formula 1. A evoluat timp de 14 sezoane, a terminat de două ori pe locul 3, în ambele dăți la volanul mașinii Ferrari. În vârstă de 59 de ani, Berger a câștigat 10 Grand Prix-uri, 48 de podiumuri și 12 pole-uri.

Citește și:

Gest emoționant » Ce a primit Papa la 25 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.