Dinamo are în plan ca în 2020 să schimbe stema și ia în calcul chiar promovarea literei ”D” pe siglă, una cu care roș-albii au obținut cele mai multe trofee.
Dinamo București este în plin proces de rebranduire, mai mult sau mai puțin vizibil. Mircea Rednic se ocupă de munca de antrenor, este și managerul clubului, având transferurile în subordine, până când ar putea deveni chiar acționar sau patron.
Oficialii încearcă să vândă cât mai multe loje la Național Arena pentru a se muta din vară acolo. Se schimbă sponsorul principal al grupării, fiind discuții pentru aducerea altuia, dar și a altor parteneri de imagine. Se înlocuiește echipamentul. Iar pentru 2020 se mai poate produce o schimbare uriașă.
În marea familie a dinamoviștilor
Sursele GSP.ro afirmă că Dinamo ar putea ajunge să renunțe la cei doi câini de pe stemă și se va studia varianta de a pune chiar litera "D" pe siglă!
Actuala stemă a roș-albilor este valabilă din 2004. De la înființarea grupării și până în 1990 clubul a avut trei variante de siglă ce încorpora litera "D".
Mai ales că toate cluburile cu denumirea Dinamo, în special din Blocul de Est al Europei, au avut și au consoana pe emblemă. Între timp, Dinamo (sau Dynamo) a pătruns și-n Statele Unite ale Americii, dar și-n Anglia, Africa de Sud sau Zambia.
Istoria
Revenirea la blazonul cu litera "D" în prim-plan ar însemna, din punct de vedere istoric, și un come-back la cea mai importantă perioadă din existența clubului. 20 de trofee interne din totalul de 34 au fost obținute cu acea literă pe tricou.
Cele mai mari performanțe continentale au fost bifate tot în acea perioadă, Dinamo fiind prima echipă românească ce s-a calificat în semifinalele CCE (1984) și a jucat o semifinală a Cupei Cupelor (1990). Cele mai multe legende ale "câinilor" au evoluat cu "D" pe tricou, de la Dinu, Lucescu, Dumitrache, Dudu Georgescu și frații Nunweiller, până la Rednic, Andone, Mateuț și Lupescu.
58 de trofeea câștigat Dynamo Kiev, record între grupările cu acest nume, alături de titlurile din URSS și Ucraina fiind și Supercupa Europei (1975/1976)
7 siglea avut Dinamo București în decursul celor 71 de ani de existență
Au căutat să afle ce înseamnă Dinamo
În urmă cu mai bine de un deceniu, Nicolae Badea, fostul șef al clubului, a solicitat să se facă un studiu detaliat privind etimologia cuvântului Dinamo. Mai ales că roș-albii erau acuzați și luați peste picior pentru trecutul comunist. Și apoi au trecut rezultatul "căutărilor" pe site-ul oficial al clubului.
"Câteva cuvinte in limba greacă și-au găsit aplicabilitatea în limbajul curent ortodox. Unul dintre acestea este "Dunamis", din care au derivat două cuvinte "Dinamita" și "Dynamo". Reprezintă termenul grec pentru "putere, forță, duritate" și se referă la o persoană extrem de energică, puternică, dură", a fost concluzia "câinilor".
În DEX, în dreptul cuvântului dinamo apare: element prim de compunere savantă cu semnificația (referitor la) forță, energie, dinam.
{{text}}