Campionate

Emmanuel Adebayor, poveste cutremurătoare: „Mă gândeam: «De ce să mai trăiesc?». Am cumpărat pastile și am vrut să mă sinucid”

+3 Foto
Emmanuel Adebayor // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 26 aprilie 2019

Emmanuel Adebayor, atacantul togolez trecut pe la Arsenal și Real Madrid, a povestit cum a fost la un pas de sinucidere.

Emmanuel Adebayor, 35 de ani, este în prezent legitimat la Istanbul Basaksehir, în prima ligă din Turcia, și a acordat un interviu pentru Daily Mail în care a povestit amănunte cutremurătoare, inclusiv momentul în care a vrut să se sinucidă.

„ Aveam 16 ani și tot ce voiam era să îmi ajut familia. Dar membrii familiei puneau o presiune uriașă pe mine. Când ești într-o familie săracă, toată lumea e unită. Dar când unul are succes, parcă le ești dator tuturor.

La Metz aveam aproape 3.500 de euro pe lună, iar familia mea dorea o casă de aproape 600.000 de euro. Clubul era sătul de mine, din cauza comportamentului. Îmi aduc aminte că într-o noapte mă gândeam «Ce fac aici? Nimeni nu este mulțumit de mine. De ce să mai trăiesc?».

Era o farmacie lângă apartamentul meu și am cumpărat cutie după cutie de pastile. Cei de acolo nu au vrut să mi le vândă, așa că le-am spus că sunt pentru ajutor umanitar în Togo. Am pregătit totul, am băut multă apă.

Când totul era gata, mi-am sunat cel mai bun prieten. Era miezul nopții și mi-a spus să nu mă grăbesc. Mi-a zis că am pentru ce să trăiesc. «Ai potențialul să schimbi Africa». După aceea, m-am gândit și am spus «Ești un vânzător de visuri. Acum, eu nu mai cumpăr visuri». Discuția m-a făcut să renunț la ideea de a mă sinucide. M-am gândit că Dumnezeu sigur a mai păstrat ceva”, a declarat Emmanuel Adebayor pentru Daily Mail.

De-a lungul carierei, Adebayor a jucat la Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Crystal Palace și Istanbul Basaksehir. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.