Tenis

Rafa Nadal, după declarațiile făcute de Victoria Azarenka: „Am obosit să se creadă mereu că suntem împotriva femeilor. Nu e așa”

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  Friday, 26 April 2019

Rafael Nadal (32 de ani/2 ATP) a luat atitudine în dezbaterea despre premii egale și a răspuns indirect afirmațiilor făcute de Victoria Azarenka (29 de ani/61 WTA).

Rafael Nadal a fost întrebat la una dintre conferințele de presă de la Barcelona ce părere are despre opiniile Victoriei Azarenka. Ea a spus pe Twitter că bărbații ar trebui să joace și ei după sistemul „cel mai bun din trei seturi”, nu cum este acum la turneele de Mare Șlem, „cel mai bun din cinci seturi”.

Ea crede că acest lucru strică spectacolul și că semifinale și finalele nu ar mai fi stricate de oboseală.

„Noi suntem mulțumiți că jucăm așa. Premiile nu contează. Este dezbaterea voastră, nu a noastră. E curios cum toate întrebările sunt despre tenis, unde există egalitate între premii aproape la toate turneele”, a spus Nadal.

El a continuat:

„Nu știu de ce nu vorbiți despre lucrurile care se întâmplă la fotbal, baschet sau la alte sporturi importante, unde femeile au premii la kilometri distanță de ce se întâmplă în tenis. Mereu e vorba despre tenis, când de fapt noi sprijinim circuitul feminin mai mult ca oricare alt sport din lume”.

El a atins și altă perspectivă a problemei.

„Am obosit să se creadă mereu că suntem împotriva femeilor. Nu e așa. E altceva atunci când vine vorba despre cine vinde mai mult, aceasta este altă dezbatere, unde nu este vorba despre femei sau bărbați. Suntem persoane egale, dar unii merită mai mult, alții mai puțin. Dacă lucrăm în aceeași companie și eu îmi fac mai bine meseria, trebuie să câștig mai mult decât ceilalți. Nu contează dacă sunt bărbat sau femeie. Am obosit să răspund la întrebări despre acest subiect”, a explicat Rafa.

Citește și:

Simona Halep a pierdut locul doi în clasamentul WTA! Românca, devansată de Petra Kvitova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.