Campionate

Borussia Dortmund - Schalke 2-4 // VIDEO+FOTO Borussia își poate lua adio de la titlu, după ce a fost UMILITĂ de Schalke în derby-ul Ruhr-ului

+5 Foto
Borussia Dortmund - Schalke 04 // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 27 aprilie 2019

Borussia Dortmund - Schalke, derby-ul bazinului Ruhr, a fost dintotdeauna o încleștare explozivă, cu intrigi aprinse și dueluri pe cinste. Dueul de azi n-a făcut excepție: Schalke s-a impus cu 4-2 pe terenul marii rivale, după un thriller cu 6 goluri și două cartonașe roșii.

Vezi AICI live+statistici de la meci!

Obligată să câștige pentru a continua lupta de la distanță pentru titlu cu Bayern Munchen, Borussia era înaintea acestui meci unica echipă din Bundesliga fără eșec pe teren propriu.

VIDEO cu golurile AICI

Iar statistica impecabilă de pe teren propriu părea că va continua, Borussia deschizând scorul încă din minutul 14, prin Gotze. Servit elegant de Sancho, Gotze a finalizat nemilos cu capul, declanșând nebunia pe Signal Iduna Park, și azi plin până la refuz.

Aflați abia pe locul 15 și după un sezon mult sub așteptări, jucătorii lui Schalke și-au eliberat furia și orgoliul în minutele ce au urmat.

Egalarea a venit în minutul 18, când Caligiuri a înscris după un penalty acordat cu ajutorul VAR. Schalke a preluat conducerea în minutul 28, grație fundașului Sane, care a înscris cu o lovitură plasată de cap în urma unei faze fixe.

Schalke dezlănțuită

Deși a dominat și repriza secundă, Borussia s-a văzut îngenuncheată definitiv după minutul 60. Eliminarea directă a lui Reus, după un fault dur, a prefațat bijuteria lui Caligiuri, care a înscris spectaculos, din lovitură liberă de la 25 de metri.

Finalul a fost tensionat, cu încă o eliminare în tabăra Borussiei (Wolf 65), și un calup de atacuri care au mai adus câte două goluri, câte unul în fiecare poartă. Witsel punctase pentru Borussia în minutul 85, dar Embolo a încheiat socotelile în minutul 87.

S-a terminat 2-4, confirmarea că Borussia e din ce în ce mai departe de titlu, dar și momentul perfect pentru Schalke să-și mai spele păcatele în fața fanilor după un campionat pe care aceștia speră să-l uite cât mai repede.

Dortmund e pe 2, cu 69 de puncte. Contracandidata Bayern Munchen va juca duminică, de la ora 19:00, în deplasare cu Nurnberg. Un succes al bavarezilor ar tranșa într-o proporție mare lupta la titlu din Bundesliga. 

PROGRAMUL LUI BAYERN:

Nurnberg (d)
Hannover (a)
Leipzig (d)
Frankfurt (a)

PROGRAMUL BORUSSIEI DORTMUND:

Werder Bremen (d)
Dusseldorf (a)
Monchendladbach (d)

FINAL » Borussia Dortmund - Schalke 2-4Au marcat: Gotze '14, Witsel '85 / Caligiuri '18 p., 62' , Sane '28, Embolo '87

*Marco Reus, jucătorul Borussiei Dortmund, a fost eliminat în minutul 60
**Wolf, fundașul dreapta al gazdelor, a fost la rândul său eliminat în minutul 66

ECHIPELE DE START

Dortmund: Burki - Wolf, Weigl, Akanji, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Gotze
Rezerve: Hitz, Pulisic, Alcacer, Larsen, Dahoud, Schmelzer, Toprak

Schalke: Nubel - Stambouli, Sane, Nastasic - Caligiuri, McKennie, Mascarell, Oczipka - Embolo, Serdar, Burgstaller
Rezerve: Fahrmann, Bruma, Carls, Harit, Kutucu, Matondo, Rudy

Vezi AICI clasamentul actualizat din Bundesliga!


AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.