Campionate

VIDEO + FOTO Barcelona, campioană în Spania! Messi a adus victoria cu Levante și titlul #26 » Petrecere pe teren la final

+13 Foto
Barcelona // FOTO:Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 28 April 2019

Barcelona e din nou campioană a Spaniei. Catalanii s-au impus în meciul cu Levante, 1-0, și au câștigat al doilea titlu consecutiv.

Cu 3 etape înainte de finalul campionatului, Barcelona are 83 de puncte cu 9 peste Atletico Madrid. Catalanii au avantajul meciurilor directe, 1-1 și 2-0. Astfel, echipa lui Ernesto Valverde, a sărbătorit sâmbătă titlul de campioană.

 

Vezi AICI clasamentul din La Liga

Leo Messi a decis meciul

După o primă repriză cu multe ratări, Barcelona a tranșat meciul în repriza a doua. Intrat după pauză, Lionel Messi a marcat golul victoriei, în minutul 64. Pe finalul meciului, Levante a forțat egalarea, a avut o bară, dar nu a putut marca.

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

După meci, jucătorii Barcelonei au primit trofeul și au început petrecerea pe teren, alături de copii.

 

Al OPTUlea titlu în 11 ani

Barcelona și-a consolidat supremația în Spania din ultimii ani. Catalanii au ajuns la 8 titluri de campioană în ultimii 11 ani. Leo Messi a câștigat al 10-lea titlu în Spania, primul în calitate de căpitan. Doar Paco Gento, legenda lui Real, are mai multe, 12.

26de titluri are Barcelona în palmares

A treia triplă?

Catalanii pot face tripla în acest sezon, fiind calificați în finala Cupei Spaniei, unde o va întâlni pe Levante, și în semifinalele Ligii Campionilor, unde se duelează cu Liverpool. Numai șapte cluburi au reușit de-a lungul istoriei tripla, iar Barcelona este singura care a obținut-o în două sezoane, 2008/2009 și 2014/2015. Deși a câștigat de 13 ori Liga Campionilor, record absolut, rivala Real Madrid nu s-a impus niciodată în același sezon în toate cele trei competiții.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.