Campionate

IKER CASILLAS A FĂCUT INFARCT // ȘOC în fotbalul mondial » Portarul a suferit un infarct miocardic acut la antrenamentul lui FC Porto!

Iker Casillas

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 01 mai 2019

Iker Casillas, 37 de ani, a suferit un infarct la antrenamentul de astăzi al echipei FC Porto. E internat, iar starea sa este stabilă.

UPDATE ORA 18:00

FC Porto a emis un comunicat oficial despre starea lui Casillas la ora locală 16:00 (două ore mai târziu la București):

Iker Casillas a suferit un infarct miocardic acut în timpul antrenamentului de dimineață, ce a avut loc la baza de la Olival.

Ședința de pregătire a fost întreruptă rapid, pentru ca portarul să primească îngrijiri medicale. Acum este internat la Spitalul CUF din Porto. Casillas este bine, stabil și s-a rezolvat problema cardiacă”.

ȘTIREA INIȚIALĂ, 17:30

Goalkeeper-ul a fost stabilizat și ar fi deocamdată în afara oricărui pericol. El va rămâne internat în perioada următoare pentru a fi sub atenta supraveghere a medicilor. În mod cert, el nu va mai evolua pentru echipa sa până la finalul sezonului. 

Conform primelor informații, portarul nu și-a pierdut cunoștința și a dus infarctul „pe picioare”. În prealabil, el se simțise rău la antrenamentul de azi al lui Porto. 

Doctorii i-au montat fostului portar al lui Real Madrid un cateter, care ajută la lărgirea diametrului interior al vaselor de sânge pentru a facilita o cât mai bună circulație. 

Cu doar 40 de minute înainte de apariția știrii, FC Porto postase pe contul de Twitter o fotografie cu Iker la antrenament:

Imagine cu Iker Casillas de la antrenamentul de azi al lui FC Porto, postată de club pe Facebook la ora locală 15:00

Iker Casillas a evoluat de-a lungul carierei doar la Real Madrid și FC Porto. E o adevărată legendă în fotbalul spaniol și a prins 167 de meciuri în tricoul naționalei Spaniei, cu care a câștigat două Campionate Europene, în 2008 și 2012, și un Campionat Mondial, în 2010. 

38 de aniva împlini Casillas pe 20 mai

Portarul și-a prelungit pe 20 martie contractul cu FC Porto pentru încă un an: „E un moment special, mă simt ca acasă la acest club. Vreau să-mi închei cariera aici. După nu știu ce va fi, dar sper să rămân legat de fotbal”, a declarat Casillas cu ocazia prelungirii.

mesaje de încurajare 

Mai mulți sportivi i-au trimis mesaje goalkeeperului pe rețelele de socializare. Iată câteva dintre acestea:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.