International   •   Euro 2020   •   DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Spre Euro 2020 cu un incompatibil! Cum a trimis MTS în Comitetul pentru CE o persoană interzisă timp de 3 ani: „Nu mai insistați, ca să n-aveți neplăceri”

Marius Valentin Dinu, în centru, la ultima întrunire a comisiei prezitate de Gică Popescu

Articol de Răzvan Luţac   —  sâmbătă, 04 mai 2019

Marius Valentin Dinu, secretarul Comitetului pentru Campionatul European 2020, a rămas la MTS deși a pierdut definitiv procesul cu ANI, care îl declarase incompatibil

„Astăzi, la sediul Guvernului, a avut loc o nouă reuniune a Comitetului Interministerial pentru organizarea Campionatului European de fotbal 2020. (...) Ședința a avut ca scop prezentarea și discutarea stadiului pregătirilor din partea fiecărei autorități implicate”.

E ultima postare a MTS referitoare la CE care se va desfășura și la București anul viitor. Postarea pe Facebook are și 4 fotografii, una centrată pe Marius Valentin Dinu, secretarul comitetului. Declarat însă incompatibil de ANI. Și cu proces pierdut definitiv încă de anul trecut!

„El centra, el dădea cu capul”


Cum s-a ajuns la această situație? „Era șef la Registrul Sportiv și fonda cluburi sportive. Practic, el centra, el dădea cu capul”, spun sursele GSP apropiate MTS.

În 9 aprilie 2014, ANI publica un comunicat cu privire la cazul Dinu, în care susținea că acesta „a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă”. Practic, angajatul ministerului „a soluționat cereri privind eliberarea certificatelor de identitate sportivă ale Asociațiilor «Clubul Sportiv Online» și «Sportul Românesc Online»". Asociații al căror reprezentant era chiar el, iar părinții - membri fondatori!

Dublă înfrângere în justiție

În 2018, el a pierdut recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție. A făcut și recurs în anulare, o ultimă cale de atac. Pe 20 martie, soluția a fost clară. „Respinge contestaţia în anulare formulată de Dinu Marius Valentin împotriva deciziei nr. 2800 din 17 septembrie 2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondată". 


Interzis 3 ani

Dinu a primit interzis să ocupe poziția de inspector MTS din toamna anului trecut, când a pierdut recursul de la ÎCCJ. Citat din comunicatul ANI: „Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

Artificiul

MTS știe de caz și spune că Dinu și-a pierdut calitatea de funcționar public exact atunci. Însă a fost reangajat cu funcție contractuală! Practic, explică surse juridice contactate de GSP, s-a profitat de o decizie dată pentru ca persoane ca șoferi ori femei de serviciu să nu fie angajate ca funcționari publici. El a fost reangajat drept consilier A1! Iată răspunsul MTS:

  • „Marius Valentin Dinu activează în prezent în cadrul MTS și este consilier 1A , angajat cu funcție contractuală”
  •  „Ministerul Tineretului și Sportului a respectat și a pus în aplicare decizia ÎCCJ prin încetare a contractului de muncă a funcționarului public Valentin Dinu, prin Ordinul 806 din 22 octombrie 2018”
  • „El este secretar în grupul de lucru pentru organizarea EURO 2020 și ca atare participă la toate reuniunile Comitetului Interministerial respectiv”

9.000 €a câștigat Dinu de la MTS în anul 2017, potrivit ultimei declarații depuse, cea din 2018

11 ani are Dinu la Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret și MTS, înainte lucrând ca antrenor de fotbal la CSO Voluntari și profesor de sport

Dinu: „Nu mai insistați, evitați eventuale neplăceri”

GSP a încercat să ia legătura și cu Dinu, care ne-a redirecționat către Biroul de presă al MTS. „Prezenta mea calitate nu-mi permite acordarea de interviuri reprezentanților media, nicidecum din motive obscure, ci doar prin prisma atribuțiilor de serviciu”.

A revenit cu un ultim mesaj: "Vă reamintesc totuși că acest număr de telefon nu este de serviciu, ci este proprietate personală. Pe cale de consecință, pentru evitarea unor eventuale neplăceri în virtutea GDPR, de preferat ar fi să nu insistați”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.