Snooker

Judd Trump este noul campion mondial de snooker! John Higgins, doborât într-o finală fabuloasă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 06 May 2019

Englezul Judd Trump, număr 7 mondial, 29 de ani, este noul campion mondial de snooker, după o victorie cu 18-9 împotriva scoțianului John Higgins, număr 5 mondial și 43 de ani. E primul lui trofeu la Crucible.

Trump s-a desprins decisiv în sesiunea a doua. La 5-4 pentru Higgins, a câștigat 8 frameuri consecutive, după care și-a controlat nervii și a gestionat avantajul cu sânge rece.

Per total, a fost o evoluție răpitoare a lui Judd, despre care, nu demult, Stephen Hendry spunea că nu a câștigat suficient pentru cât talent are. Englezul a fost sclipitor, cu multe breakuri mari și lovituri cu efect ce au adus aminte de legende precum Alex Higgins.

Cei doi mai disputaseră o finală, în 2011, câștigată atunci de Higgins.

Au fost 11 breakuri de peste 100 de puncte în finală, un record pentru un meci la Crucible.

John Higgins - Judd Trump 9-18

Prima sesiune, 4-4. Judd Trump a sprintat la 3-1, după un 2-0, dar Higgins s-a folosit din nou de tenacitatea sa și de câteva breakuri mari pentru a răsturna la 4-3 pentru el. Trump a câștigat ultimul frame, așa că prima sesiune s-a încheiat la egalitate.

A doua sesiune, 5-12. Higgins s-a impus în primul frame, dar a pierdut complet contactul cu Judd Trump. Englezul s-a impus în 8 jocuri consecutive și poate închide finala încă din sesiunea a treia!

A treia sesiune, 9-16.  Higgins a plecat ca din tun, cu o încercare ratată de 147. Trump și-a ținut cumpătul, a încercat și el un break de 147 de puncte, dar nu l-a reușit. A închis la 16-9.

A patra sesiune, 9-18. Higgins s-a recunoscut învins, după alte două frame-uri fără istoric. Judd Trump a devenit, în premieră, campion mondial. 

500.000£ia Judd Trump pentru titlul de la Crucible. Învinsul Higgins se mulțumește „doar” cu 200.000 £

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.