Liga 1

CSU CRAIOVA - FCSB 0-2 // Teja a mutat (iar) după dictare! Acum, FCSB caută fundaș central

+1 Foto
Gazeta a scris că Iulian e mijlocaș de pe 15 decembrie, cu o lună înainte ca acesta să semneze cu FCSB

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  luni, 06 mai 2019

CSU CRAIOVA - FCSB 0-2. Iulian Cristea a fost renegat de Becali ca fundaș central, iar Teja s-a conformat ordinului și l-a folosit aseară pe postul lui de bază, cel de mijlocaș.

Steliștii șochează în fiecare zi! După ce, sâmbătă, Mihai Teja a dezvăluit că FCSB l-a achiziţionat pe Adrian Stoian crezând că era mijlocaș defensiv și a descoperit ulterior că nu se potrivea pe acel post, ieri tehnicianul a mai ascultat un ordin clar al patronului, pe care l-a pus imediat în aplicare.

Îl vedea titularul naționalei

Gigi l-a adus pe Iulian Cristea de la Gaz Metan considerându-l "un fundaș care va face cuplu cu Planici în centru și care va ajunge la echipa națională". Planul a mers în ultimele luni pentru că FCSB a avut probleme serioase în centrul apărării, iar Cristea a fost soluția la îndemână.

Dar după meciul cu Astra, Becali a răbufnit la adresa fotbalistului:

"Trebuie să luăm fundaş central la vară. Cristea ăla a venit, a jucat două meciuri, am zis: «Gata, dau lovitura cu el». De unde?! După două meciuri nu a mai jucat nimic. Ce a zis, a venit la Steaua, a tras puţin la început şi apoi gata? Păi, nu merge aşa! O să ne gândim, să vedem ce jucători o să luăm. Fundaş central ne trebuie neapărat".

Acum caută fundaș central

Doar că Gigi a fost avertizat încă de la început că Iulian nu e fundaș, ci mai degrabă mijlocaș! Inclusiv Cristi Dulca, antrenorul care l-a promovat pe Cristea la Gaz Metan, a spus asta. Iar cifrele confirmau clar acest aspect!

În sezonul trecut fusese folosit de 15 ori ca mijlocaș și doar de 6 ca fundaș, apoi a fost transformat pentru că Teja avea nevoie de el în centrul apărării.

"La bază, postul lui era de mijlocaș central. Am observat că în ultima vreme a apărut tot mai des ca stoper. Probabil a avut nevoie de un fundaș central o dată, iar Cristea a jucat bine și a continuat să-l folosească în apărare. El e foarte bun pentru faza defensivă. A jucat ca mijlocaș la închidere, a fost și fundaș central, uneori chiar fundaș dreapta l-am folosit. Joacă simplu, are forță și detentă", a spus Dulca pentru Gazetă.

150.000 €le-a plătit FCSB celor de la Gaz Metan, în ianuarie, în schimbul lui Iulian Cristea

Meciurile lui Cristea în Liga 1

ACCIDENTARE Gnohere: A rezistat doar 14 minute!

Harlem Gnohere, atacantul francez de 31 de ani, a părăsit accidentat în meciul de ieri. În minutul 14, francezul s-a prăbușit pe teren și nu s-a mai putut ridica. A acuzat probleme musculare la pulpa piciorului stâng și a cerut imediat schimbarea.

După intervenția medicilor, golgeterul steliștilor a ieșit de pe teren două minute, fiind înlocuit de Ioan Hora.

Atacantul nu s-a dus la vestiar, ci s-a așezat pe bancă, de unde a urmărit evoluția echipei sale. În actualul sezon, Gnohere are 15 goluri, cu trei mai puțin decât liderul golgeterilor din L1, George Țucudean. 

Citește și:

VIDEO + FOTO Scandal pe tunel: Moruțan, semne obscene către fanii olteni + Planic la un pas de bătaie cu un oficial

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.