Europa League

CHELSEA - EINTRACHT // FOTO Ovidiu Hațegan ar fi ajutat-o pe Chelsea! Două faze importante + ce notă a primit

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 10 mai 2019

Ovidiu Hațegan a primit nota 6 în Daily Mail, care îi reproşează că trebuia să-l elimine pe Azpilicueta (la fel, tabloidul Bild) în Chelsea - Eintracht, scor 1-1, 4-3 după loviturile de departajare: „Londonezii au fost norocoşi că n-a dat penalty la henţul comis de Kovacici”.

Chelsea a ajuns dramatic în a doua sa finală de Europa League, eliminând la loviturile de departajare joi pe Frankfurt, după un meci tensionat, deloc uşor şi pentru Ovidiu Haţegan.

Arbitrul român a condus în general bine jocul, autoritar. A dat şapte cartonaşe galbene, însă a avut şi unele scăpări. Putea acorda şi unul roşu, indulgenţa acestuia fiind remarcată de Daily Mail.

„Trebuia să-l elimine pe Azpilicueta, dar altfel a lăsat jocul să curgă bine”, au punctat englezii, acordându-i nota 6. Şi Bild l-a acuzat: „Căpitanul lui Chelsea îl faultează brutal pe Gacinovici, intrând cu talpa sus. Putea fi dat afară în minutul 82, Haţegan i-a dat numai «galben»”.

S-au cerut două penaltyuri

Englezii recunosc şi că trupa lui Sarri a riscat să fie sancţionată cu 11 metri imediat după pauză: „Chelsea a fost norocoasă că Haţegan n-a fluierat penalty la henţul comis în careu de Kovacici”.

Croatul loveşte mingea cu mâna în minutul 47, după ce deviase dintr-un coechipier. Arbitrul român a lăsat jocul să continue şi la altă fază în care Chelsea a solicitat lovitură de pedeapsă, la contactul dintre Da Costa şi Loftus-Cheek, minutul 12.

Fundaşul german îl jenează în careul mic pe atacant, însă parcă nu suficient de clar să se dicteze fault.

 

Gol anulat cu ajutorul adiţionalului

Haţegan a mai avut o fază grea în prelungiri, când a anulat golul lui Azpilicueta (116), fluierând fault la portar după ce a comunicat cu adiţionalul Radu Petrescu în cască. „Trapp a interceptat mingea centrată înalt, apoi a scăpat-o din braţe după ce a fost atins uşor de spaniol. Din umărul căruia a ricoşat şi dincolo de linia porţii, însă din fericire românul nu a validat golul", a remarcat Bild. Contactul din careul mic îl acoperă pe Haţegan.

6 este nota primită de Ovidiu Haţegan şi în Gazzetta dello Sport pentru prestaţia de pe Stamford Bridge

 Vezi și:

VIDEO + FOTO Ante Rebic a oferit faza serii! Ce făcea înainte ca Luka Jovic să marcheze

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.