Handbal

FINAL FOUR // Se schimbă regina? Gyor e mare favorită » Programul meciurilor + Crina Pintea, inclusă în echipa ideală a Ligii

Crina Pintea

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 10 May 2019

FINAL FOUR-UL LIGII CAMPIONILOR HANDBAL FEMININ // Gyor poate deveni prima echipă care câștigă trei trofee consecutiv. Campioana Ungariei e mare favorită în lupta cu Vipers Kristiansand, Metz și Rostov. 

Pentru a 6-a oară la Budapesta, Final Four-ul Ligii Campionilor aliniază la start cele mai bune patru echipe ale acestui sezon. Între acestea sunt două consacrate (Gyor și Rostov), dar și două debutante (Metz și Vipers). Gyor este singura care a mai cucerit trofeul Ligii, și nu o dată, ci în trei rânduri. Campioana Ungariei poate deveni și prima echipă din handbalul feminin care triumfă a treia oară consecutiv!

Formația care a eliminat CSM București din drumul spre Final Four, Metz e în fața unei premiere. Niciuna dintre jucătoarele franceze, dar nici antrenorul Mayonnade, nu a câștigat Liga Campionilor. Toate celelalte formații au în componență jucătoare care au ridicat trofeul deasupra capului.

Crina Pintea, pivotul naționalei României, ar putea deveni a 11-a jucătoare din România care câștigă Liga Campionilor cu o formație străină. Deși a evoluat pentru Gyor doar din luna ianuarie, Crina a impresionat prin jocul ei și a fost desemnată în echipa ideală a sezonului. Din 7-le de bază face parte și extrema dreapta a CSM București, Jovaka Radicevici.

Linn Jorum Sulland, interul dreapta de la Vipers, are cele mai mari șanse de a câștiga titlul de golgeter al Ligii. Ea are 76 de goluri marcate, cu doar patru mai puțin decât Jovanka Radicevici (CSM București) și Noemi Hafra (FTC Budapesta). Norvegianca e singura însă care va evolua la Budapesta.

Ultimele trei finale ale Ligii au avut nevoie de prelungiri pentru desemnarea campioanei. Ce va fi acum?

Programul semifinalelor, sâmbătă (tv Telekom sPORT, tv Digi SPORT)

16:15 Vipers-Gyor
19:00 Metz-Rostov

Programul finalelor, duminică:

16:15 finala mică
19:00
finala

Echipa ideală a Ligii Campionilor

Portar: Katrine Lunde (Vipers Kristiansand)
Extrema stângă: Manon Houette (Metz Handball)
Inter stânga: Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO KC)
Centru: Stine Oftedal (Gyor Audi ETO KC)
Pivot: Crina Pintea (Gyor Audi ETO KC)
Inter dreapta: Anna Vyakhireva (Rostov-Don)
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti)
Apărătoare: Eduarda Amorim (Gyor Audi ETO KC)
Jucătoare sub 21 ani: Noemi Hafra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Antrenor: Emmanuel Mayonnade (Metz Handball)

Vezi și:

Tomas Ryde a fost prezentat la echipa națională » Va avea același colaborator ca la CSM București

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.