Europa League

CHELSEA - ARSENAL // Henrikh Mkhitaryan e în pericol să rateze finala Europa League dintr-un motiv controversat

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 10 mai 2019

Henrikh Mkhitaryan (30 de ani), mijlocașul armean al lui Arsenal, ar putea lipsi de la finala Europa League contra lui Chelsea din cauza conflictului politic dintre țara lui și Azerbaidjan.

  • Conflictul armeano-azer își are originea la sfârșitul anilor '80, când etnicii azeri și cei armeni s-au ciocnit în confruntările din regiunea Nagorno-Karabakh din Caucaz. Deși războiul s-a încheiat oficial, tensiunile dintre cele două părți continuă și în prezent.

Conform presei britanice, Henrikh Mkhitaryan ar putea obține o viză de urgență din partea UEFA, dar oficialii „tunarilor” nu vor ca lucrurile să capete o turnură urâtă. Cel mai probabil, armeanul, rezervă oricum în mandatul lui Unai Emery, nu va face deplasarea.

Nu e prima dată

Situația nu e singulară. Tot Mkhitaryan, pe vremea când evolua la Borussia Dortmund, a refuzat să facă deplasarea pentru meciul cu o altă echipă din Azerbaidjan, Gabala, în urmă cu 3 ani în grupele Europa League. Anul acesta, armeanul nu a făcut deplasarea pentru meciul cu Qarabag din grupele Europa League. 

Vezi și:

Eden Hazard, după calificarea în finala Europa League: „Asta voi face dacă va fi ultimul meu meci”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.