Handbal

Acuze grave!

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 05 martie 2008

Gheorghe Tadici a atacat-o ieri în ziarul Adevărul pe Luminiţa Huţupan Dinu, portarul "naţionalei"

Înfrîngerile Oltchimului din Liga Campionilor, la Gyor şi Togliatti, cu acelaşi scor, 27-30, nu au rămas fără urmări pentru campioana României. Atmosfera în cadrul lotului oltean s-a deteriorat considerabil, mai ales după ce în cotidianul Adevărul de ieri, antrenorul Gheorghe Tadici şi-a acuzat dur unele dintre eleve. În centrul scandalului se află portarul Luminiţa Huţupan Dinu, decanul de vîrstă al echipei, dar şi cea mai titrată handbalistă din România. "Huţupan n-a venit să salveze Oltchimul, a venit doar la < cascaval >", e cea mai dură dintre acuze. Tehnicianul a continuat. "Huţupan a cîştigat de trei ori Liga Campionilor, dar în urmă cu şase-şapte ani, cînd avea 29-30 de ani şi cînd era portar la Krim Electa Ljubljana, dar nu era singurul portar de acolo şi nu a stat ea 70 la sută din timp în poartă. A făcut parte dintr-un grup foarte bun de handbaliste şi nu se ştie cît a contribuit ea la acele performanţe. A spus că a venit, chipurile, să ajute Oltchim. Aiurea, a venit pentru că s-a terminat < cascavalul > acolo".

Tadici nu a recunoscut ieri că a spus aşa ceva. "Sînt declaraţii inventante. Nu sînt cuvintele mele. Eu nu am amintit de , nu am acuzat că Luminiţa Huţupan nu a stat în poartă 70 la sută din timp. Semnatarul articolului a inventat", a zis Tadici.

Luminiţa Huţupan Dinu l-a sunat pe ziaristul de la "Adevărul", Mugurel Dumitru, care a realizat interviul. "Mi-a pus să ascult ceea ce a spus domnul Tadici şi sînt exact cuvintele care au apărut în ziar. Nu vreau să mai spun nimic. O să discut mai întîi cu domnul Roibu, managerul Oltchimului, şi apoi voi da şi eu declaraţii", a spus dezamăgită Huţupan.


Nu a semnat contractul

Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai bun portar din lume în 2005, e una dintre handbalistele care nu şi-au prelungit contractul cu Oltchim, alături de Ionela Gîlcă Stanca şi Narcisa Lecuşanu. "Vreau să am şi eu un copil. Aş mai putea juca, dar am 37 de ani şi a sosit vremea să spun ", a declarat Luminiţa. "Nu voi pleca la Braşov sau în altă parte, eu am venit la Vîlcea şi de aici mă voi retrage", a spus de nenumărate ori goalkeeperul oltean. Tadici nu a mai început însă meciurile în ultimul timp cu Huţupan în poartă, fiind preferate Tolnai sau Tamaş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.