Liga 1

3 detalii care nu s-au văzut la TV la Sepsi - FCSB: cum s-au răzbunat fanii pe FCSB, pe ce prime s-a jucat + cine i-a luat fața lui Tandia

FCSB n-a mai avut emoții la Sfântu Gheorghe, așa cum s-a întâmplat în decembrie, când Sepsi s-a impus cu 4-2 // FOTO: Răzvan Păsărică

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 11 mai 2019

Sepsi a visat într-un miracol la pauză, să fie Tottenham la Amsterdam, însă Champions League e la ani lumină de Liga 1. După 2-0 la pauză, roș-albaștrii au valsat și-n repriză secundă și-au învins fără a se deranja prea mult, scor 5-1, după reușitele lui Hora, Roman I, dopietta lui Coman și Rusescu, respectiv Mensah.

Iar Gigi Becali et Co speră, la rândul lor, într-o minune duminică seară în Gruia la CFR Cluj - CSU Craiova. Doar că ardelenilor le mai trebuie un singur punct pentru a se încorona campioni, a doua oară la rând. În afara deziluziilor gazdelor în premieră în play-off și a emoțiilor pentru retragerea lui Atilla Hadnagy, noul director general al lui Sepsi jucând din minutul 70, trei detalii nu s-au văzut pe lângă prestația fără emoții a roș-albaștrilor.

1. Răzbunarea fanilor lui Sepsi: „CFR, CFR!”

După o jumătate de ceas de la startul partidei, când scorul era deja 2-0 pentru FCSB, cei 4.000 de spectatori sosiți la arenă au vrut să se răzbune pe adversari. Și-au început să scandeze: „CFR, CFR”, cu trimitere directă la rivala roș-albaștrilor din campionat, ardelenii fiind la un punct distanță să ia titlul a doua oară la rând în fața echipei lui Becali. Printre spectatori au fost și câțiva fani ai FCSB-ului, împrăștiați prin tribune, iar aceștia mărturiseau reporterilor Gazetei înaintea partidei: „Mai credem în titlu, Clujul se va împiedica”.

2. Pe ce prime au jucat echipele

Jucătorii lui Teja au evoluat pe bonusurile individuale trecute în contract, iar Gigi Becali le-a ordonat să câștige ca să pună o minimă presiune pe CFR Cluj, că poate ardelenii se împiedică. În schimb, Laszlo Dioszegy le-a promis jucătorilor 900 de euro pentru victorie și 300 de euro pentru egal.

„Nici o sută de euro nu le mai dau în plus, au jucat în fiecare meci pe aceste bonusuri în play-off, tocmai ca să se autodepășească. Să arate cu FCSB ce pot și dacă merită să mai continue la Sepsi”, a dezvăluit patronul reporterilor Gazetei înaintea confruntării.

3. Mensah e noul Tandia

Tandia a avut câteva oferte în iarnă, dintre care cea mai generoasă a fost din Bănie, 700.000 de euro. Sepsi a refuzat, visând la play-off și poate la mai mult. Între timp, Brahima a intrat într-un con de umbră, nici Gigi Becali, nici Mihai Rotaru, nici măcar clubul din Golf ce-l monitoriza luna trecută n-a mai dat niciun semn de viață.

În schimb, Joseph Mensah, mijlocașul ghanez, a început să atragă privirile, cluburi din Liga 1 și din străinătate se interesează de el. Mijlocașul de 24 de ani are două goluri în actuala ediție, ambele cu FCSB!

Vezi aici toate detaliile de la meciul Sepsi - FCSB 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.