Liga 1

7 scurte » CFR, între "campioană meritată" și "chior în țara orbilor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 mai 2019

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Aplauze pentru campioni! Arlauskis, Vinicius, Camora, Djokovici, Culio, Țucudean - bărbați adevărați, luptători, fotbaliști cu normă întreagă. Plus un mix ciudat, dar câștigător între truda tăcută a lui Conceicao, curajul începătorului Minteuan și fotbalul crispat al lui Dan-Petrescu-strategul-care-nu-zâmbește-niciodată. Triumful a fost explicat cel mai bine de Deac: „Am fost echipa cu ciocul cel mai mic și care a muncit cel mai mult”.

2. Totuși, senzația de „CFR, chior în țara orbilor” rămâne. Și va trece doar cu tratament european. Dacă genunchii clujenilor se vor înmuia din nou în fața unor amatori în preliminarii, medaliile de aseară vor fi transformate în tinichele de ironiile rivalilor. 

3. Ultimele 15 minute ale meciului de aseară au fost dureroase pentru Craiova. Clujenii s-au dat la o parte de câteva ori în propriul careu, dar oltenii, în loc de golul pus pe tavă pentru 1-1, au reușit doar un festival de lufturi leșinate. Cam atâta energie poate inspira un antrenor pe care îl pocnește somnul când e fotbalul mai dulce.

4. Ceea ce putea fi o finală a campionatului a devenit acum un meci inutil. FCSB - CFR se va juca în ultima etapă cu tribunele goale și cu miză zero. În mod normal, titularii ar trebui să primească liber de azi, pentru că și așa au vacanțe extrem de scurte din cauza preliminariilor timpurii sau a Europeanului U21. 

5. Halep în alb și negru. Tocmai a depășit-o pe Serena Williams și poate deveni în curând jucătoarea în activitate cu cea mai lungă perioadă consecutivă în top 10 WTA, de unde n-a ieșit de peste 5 ani. Fantastic! Pe de altă parte, a pierdut 9 din ultimele 12 finale și pare a dezvolta un blocaj de tip FCSB. Foarte des aproape de trofeu, mai rar campioană.

Plus două recomandări:

1. Documentarul "Maradona" va fi lansat luna viitoare. Mai jos e trailerul filmului:

2. Imaginile weekend-ului: un judoka a fost descalificat după ce i-a căzut telefonul din kimono în timpul luptei pe tatami. Greșeală de amator, nu i-ar strica să ia lecții din Liga 1, unde telefoanele sunt „palmate” cu grație pe băncile de rezerve.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.