Liga 1

CFR CLUJ, CAMPIOANA ROMÂNIEI // CFR Cluj a depășit-o pe Dinamo! Clasamentul în care „feroviarii” au devenit mai titrați decât roș-albii + FCSB e în continuare prima

CFR Cluj a câștigat al 5-lea titlu în 11 ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 13 May 2019

CFR Cluj a cucerit cel de-al cincilea titlu din istorie duminică seara, bifând totodată al 12-lea trofeu din palmares, o performanță remarcabilă pentru un club care și-a trecut în cont primul trofeu abia în 2008. 

O comparație interesantă este cea dintre CFR Cluj și Dinamo. În ciuda faptului că echipa alb-roșie se numără printr granzii all-time ai fotbalului românesc, CFR Cluj a luat 5 titluri în 11 ani, întrecând-o pe Dinamo la numărul de campionate câștigate în acest secol.

În comparație, Dinamo are doar 4 titluri din 2000 încoace, în timp ce Steaua/FCSB e lider, cu 6 titluri!

Titluri după 2000:

Steaua / FCSB: 6:
CFR Cluj: 5
Dinamo: 4
Viitorul: 1
Astra Giurgiu: 1
Unirea Urziceni: 1
Oțelul Galați: 1
Rapid: 1

CFR Cluj are acum 5 titluri, 4 Cupe ale României și 3 Supercupe, deținând și recordul pentru echipa românească ce a acumulat cele mai multe puncte în grupele Ligii Campionilor: 10, în sezonul 2012-2013. 

Vezi și: VIDEO+FOTO 40 de imagini de colecție de la petrecerea lui CFR Cluj + Dan Petrescu a cântat cu lăutarii: „Vă spun cum stă treaba, cu Steaua jucăm degeaba”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.