Fotbal   •   Liga 1   •   note gsp

Notele etapei #9 din play-off, date de Adrian Florea » Nota 10 pentru CFR Cluj: „Campioni parcă fără atâtea mâini de ajutor din partea arbitrilor!” + Cine a luat 1

Adrian Florea

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 13 mai 2019

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 9-a a play-off-ului.

10 - CFR Cluj

Nota maximă merge în Gruia nu neapărat pentru ce au reuşit "feroviarii" în această a noua rundă, ci pentru că elevii lui Edy Iordănescu/Toni Conceicao/Alin Minteuan/Dan Petrescu au devenit campioni absolut pe merit. Iar faţă de anii trecuţi, parcă fără atâtea mâini de ajutor din partea brigăzilor de arbitri!

23de puncte a strâns CFR în play-off, record de când s-a introdus acest sistem competiţional în România


9 - Florinel Coman (FCSB)

În cazul în care ar juca mereu cu Sepsi, Coman chiar ar fi Mbappe. Sâmbătă seara, stelistul a izbutit o performanţă rară în Liga 1: a marcat pentru a patra oară consecutiv în cele patru dispute cu trupa covăsneană! În total, în cele patru dispute cu formaţia din Sf. Gheorghe, Florinel a înscris 5 goluri, a dat o pasă decisivă şi a procurat două penalty-uri!

"Cu adversarii din play-off ne-am descurcat bine şi foarte bine, campionatul l-am pierdut în partidele cu echipele mici"

Florinel Coman

8 - Giedrius Arlauskis (CFR)


Dacă oltenii n-au egalat în Gruia duminică seara, deşi toată lumea părea să dorească remiza, vinovatul principal e goalkeeper-ul campioanei. "Arla" a avut cel puţin 3 intervenţii de mare portar şi a securizat astfel succesul ce a păstrat matematic titlul la Cluj.

6meciuri din play-off a bifat Arlauskis fără gol primit, lituanianul fiind numărul 1 la acest capitol

7 - Juan Culio (CFR)

După o perioadă în care nervii i-au afectat prestaţiile, argentinianul a fost impecabil exact când a trebuit, în "finala" cu Universitatea. Chiar dacă în august va împlini 36 de ani, Culio mai poate "duce" lejer un sezon. Adevărul e că, la ce ritm e de multe ori în prima noastră divizie, şi Dan Petrescu ar putea evolua câte 10-15 minute!

11penalty-uri a înscris Culio în ultimele două stagiuni, interval în care Craiova a ratat 10

6 - George Ganea (Viitorul)

Cum, într-un meci în care au marcat Eric, Calcan şi Drăguş, remarcatul e Ganea jr? Da, se poate şi aşa, mai ales când alergi cât 3 adversari la un loc, când demonstrezi un altruism cum rar mai vezi prin Liga 1 şi când îţi poţi păstra zâmbetul pe chip şi în prelungirile partidei.

2goluri şi două assist-uri are Ganea jr. în cele 7 meciuri în care a fost folosit în play-off

5 - Alex Ioniţă (CFR)

Într-o rundă în care colegii săi câştigau contra Ştiinţei şi sărbătoareau un nou titlu, ce făcea "milionarul" Ioniţă? Dădea declaraţii pe la TV că e încântat să se ducă la Rapid, în "B"! Cu o asemenea mentalitate, milionul de euro pe care ardelenii l-au plătit pentru a-l transfera poate fi trecut la capitolul "bani aruncaţi pe fereastră".

1meci a prins, ca rezervă, Alex în ultimele 6 etape. În rest, a fost lăsat în afara lotului

4 - Igor Jovanovici (Sepsi)

Etapa trecută Rudol, etapa asta Jovanovici. Se vede treaba că străiniii din defensiva covăsneană fac concurs de prestaţii jalnice. Dacă vă plictisiţi şi DVD-urile cu Stan şi Bran nu vă mai stârnesc râsul, revedeţi golurile Stelei de sâmbătă seara, la care fundaşul croat este nu doar spectator neplătitor, ci practic coautor!

4.500 €e salariul lunar al lui Jovanovici, unul dintre cele mai consistente din lotul lui Sepsi

3 - Astra

Când au fost snopiţi în bătaie de CFR, 1-5 în etapa a 8-a, giurgiuvenii au invocat în apărarea lor faptul că au folosit o formulă de echipă cu multe rezerve. Luni seara, la Ovidiu, Enache a introdus tot ce are mai bun în vestiar. Rezultatul: o altă evoluţie penibilă, un alt eşec dezonorant. Niculae știe de ce!

18goluri a încasat Astra în 9 etape, cea mai slabă defensivă din play-off. Doar ASA Tg. Mureş, în 2015-2016, a luat mai multe, 20. "Sitarii" au înscris de numai 3 ori

2 - Marin Barbu (Sepsi)

Când apelezi la "Magiun" în 2019, e clar că vrei să-ţi baţi joc de competiţie până în ultima secundă a ultimei etape! Ce au făcut cei de la Sepsi în acest play-off e dovada supremă că regulamentul trebuie schimbat, iar cine intră în primele 6 să fie cumva obligat să facă un minimum de puncte.

"Sunt momente în fotbal când poţi şi nu vrei, dar sunt şi momente când vrei şi nu mai poţi. Cam aşa s-a întâmplat la noi"

Marin Barbu, după 1-5 cu FCSB

1 - CSU Craiova

Jean Pădureanu, Dumnezeu să-l ierte!, avea dreptate: nu mai există oameni de cuvânt în fotbalul românesc. Bine, nu prea mai există nici fotbalişti în fotbalul românesc. Altfel nu se explică de ce alb-albaştrii n-au izbutit să egaleze în Gruia, deşi (aproape) toţi de pe gazon făceau tot posibilul să iasă X-ul dorit de ambele tabere. Un sezon de la care juveţii aveau mari aşteptări e pe cale să se încheie trist, însă greşelile se plătesc, mai devreme sau mai târziu.

"Din păcate, la jocurile foarte importante, am dovedit că nu avem caracter, nu avem mentalitate de învingători! Nu ştiu ce achiziţii o să putem face în vară, depinde de câţi bani o să avem la dispoziţie"

Sorin Cârţu, preşedinte CSU Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.